Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σαλ... amour..ας: Κέρδισε τις εντυπώσεις!.. ΝΑΙ σε όλα!

"Στη Μαρία λέμε.... ΝΑΙ...
Και στον Κώστα λέμε.. ΝΑΙ...
ΟΧΙ... Λέμε στον Τάκη...
ΟΧΙ... και στην ομάδα του..."

 Με θέματα "ρουτίνας" ασχολήθηκε χθες βράδυ το Δημ. Συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας στα οποία βασικοί "Εισηγητές" ήταν οι Αντιδήμαρχοι κα Μαρία Ζιαμπάρα και ο κ. Κ. Σταυρόπουλος!
 Εάν εξαιρέσουμε τις κάποιες "τοποθετήσεις - αντιδράσεις-διευκρινήσεις" των δ.σ. της Αντιπολίτευσης κ.κ. Α. Κοτσανά και Κ. Νούλα μπορούμε να πούμε πως ήταν το πιο ανιαρό  δ.σ. που έχουμε παρακολουθήσει αφού και στην ψήφιση των περισσοτέρων θεμάτων δεν χρειάστηκε να γίνει... ψηφοφορία!
Αλλά και στις ελάχιστες περιπτώσεις που  Πρόεδρος κ. Χρ. Σικόλας χρειάστηκε να ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία, αυτό έγινε ΜΟΝΟ προς την πλευρά της Αντιπολίτευσης που μπορεί η ψήφος να μην ήταν αρνητική ήταν τουλάχιστον αποστασιοποιημένη από την πλειοψηφία με την δήλωση: "ΠΑΡΟΝ"!
Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η καταφατική ψήφιση των θεμάτων από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρήστο Σαλαμούρα που μπορεί σήμερα να θεωρείται "Ανεξάρτητος" και στο παρελθόν να είχε διατελέσει στέλεχος και Αντιδήμαρχος της δημ. αρχής του Δημάρχου κ. Ι. Μπουλέ, στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δημ. σύμβουλος με την Παράταξη του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Τάκη Λουκόπουλου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο κ. Σαλαμούρας ψήφισε καταφατικά ακόμα και τα θέματα στα οποία ο κ. Λουκόπουλος και η Παράταξή του, "ψήφιζαν" ΠΑΡΟΝ εκφράζοντας έτσι κάποια αντίρρηση!..
Πάντως η αποστασιοποιημέρνη από την νέα του Παράταξη, στάση αυτή του κ. Σαλαμούρα, εκτός από την "εντύπωση", δημιούργησε και κάποια "σχόλια"(;) μεταξύ  των λιγοστών "ακροατών" ενώ ένας εξ αυτών είπε μεταξύ σοβαρού και... "αστείου": "Ώχ... Άρχισαν τα... αναμενόμενα στους... νικητές"!..  Ειδικά στα θέματα που εισηγητής ήταν η κ. Ζιαμπάρα, ο ίδιος σχολίασε: "Είναι επόμενο... οι μεγάλες οι αγάπες δεν... ξεχνιόνται"!.. και συμπλήρωσε: "Λέτε με την στάση του αυτή ο Χρήστος να βάζει παρακαταθήκη "συνεργασίας" με την Μαρία στην περίπτωση που αναλάβει την Παράταξη Μπουλέ;"!
Επ' αυτών δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο αφού "στη ζωή και στην πολιτική, όλα είναι πιθανά"! 


Τα θέματα στα οποία "Εισηγητής" ήταν η κ. Ζιαμπάρα: 

       Έγκριση προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Ναυπακτίας «Ιούλιος – Αύγουστος 2014».
       Ανάθεση μουσικών και θεατρικών εκδηλώσεων Δήμου Ναυπακτίας «Ιούλιος – Αύγουστος 2014».
        Αίτημα για επιχορήγηση πολιτιστικών συλλόγων Μακύνειας.και Ελατόβρυσης
        Εισήγηση για την έγκριση συμμετοχής και κάλυψη των εξόδων μεταφοράς των Μουσικών της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο Κεφαλονιάς».
     Εγκριση Ισολογισμού ΚΕΔΝ έτους 2013.
               Εγκριση έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής  κατά κ. Α.Αυλώνα για αυθαίρετη   κατάληψη    δημοτικού χώρου έκτασης 264,55 τμ.
       Απόφαση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση συντήρηση οδικού δικτύου Δ.Ε. Ναυπάκτου (εκτός Αφροξυλιάς, Μαμουλάδας, Βομβοκούς και Σκάλας)» προϋπολογισμού 146.732,52€ (χωρίς Φ.Π.Α).
       Απόφαση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου « Κατασκευή αγροτικού ιατρείου στο Τοπικό Διαμέρισμα Πλατάνου του Δήμου Πλατάνου» προϋπολογισμού 201,680,67€ (χωρίς Φ.Π.Α.).
        Απόφαση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επούλωση λάκκων οδικού δικτύου Δ.Ε. Ναυπάκτου 9.756,10€ (χωρίς Φ.Π.Α.). 
Απόφαση συγκρότησης επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Πυλήνης» προϋπολογισμού 158.536,59 (χωρίς Φ.Π.Α).
        Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών αποκατάστασης τομών σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια του Δήμου Ναυπακτίας και καθορισμός ύψους εγγυητικής επιστολής.
Παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Αντιρρίου, της Δημοτικής Ενότητας Αντιρρίου και του αναδόχου Κολλάτου Προκόπιου».
   Παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου «Επιχορήγηση του Δ. Ναυπάκτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο-Βελτιώσεις» (β΄ φάση)» του αναδόχου Γεννάτου Θεοφάνη. 
     Παράταση συνολικής προθεσμίας του έργου «Κέντρο τέχνης και Πολιτισμού».
      Εγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Βελτίωση βατότητας δρόμων-κατασκευή πεζοδρομίων στο Δ.Δ. Δάφνης».
         Εγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση έκτακτων βλαβών στο Δήμο Ναυπακτίας».
      Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση παιδικής χαράς Πλατανίτη».
   Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου «Επέκταση υπάρχοντος τεχνικού στην Τ.Κ. Δάφνης».
    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου  «Βελτίωση βατότητας  δρόμων στο Δ.Δ. Νεοκάστρου».
    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του Έργου «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού δικτύου Δ.Ε. Ναυπάκτου (εκτός Δ.Κ. Ναυπάκτου, Τ.Κ. Ριγανίου και Τ.Κ. Παλαιοχωρακίου)».
   Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του Έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. Σκάλας».
    Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του Έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. της Δ.Ε. Πλατάνου (Αχλαδόκαστρο, Χώμορη, Πλάτανος, Περίστα)».
      Τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης στα μνημεία αρμοδιότητας 22ης ΕΒΑ στην  Ναύπακτο.
 
 

Τα θέματα στα οποία "Εισηγητής" ήταν ο κ. Σταυρόπουλος: 
 
.                  Αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2014. 
           Αίτημα για συνδιοργάνωση αγώνα εκτός δρόμου Hellas Rally 2015».
         Έγκριση συμμετοχής του Δήμου στον 1ο Νυκτερινό Ημιμαραθώνιο από Φάρο σε Φάρο –Έγκριση δαπανών – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις».
      Λήψη απόφασης για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμιά αξία (άρθρο 199 παρ. 6 Ν. 3463/06).
         Οικονομική ενίσχυση συλλόγου Π.Α.Σ. Ναυπάκτου.
       Εκμίσθωση ισογείου καταστήματος που βρίσκεται στην πλατεία της δυτικής αποβάθρας Τ.Κ. Αντιρρίου, για επαγγελματική χρήση.
     Κλείσιμο τραπεζικού λογαριασμού και άνοιγμα νέου με την επωνυμία κληροδότημα «Δημητρίου Ι. Πλούμη».
        Συμμετοχή  στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» της ΕΕΤΑΑ ΑΕ. 
         Έκδοση εγγυητικής επιστολής για συμμετοχή στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»  της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.
        Ορισμός τριμελούς επιτροπής επιλογής νηπίων – βρεφών. 
      Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής εργασιών, λόγω διαφωνίας μελών επιτροπής παραλαβής.
    Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής προμήθειας, λόγω άρνησης υπογραφής των μελών της  επιτροπής παραλαβής.
     Προπληρωμή υλοποιημένων δαπανών έργων του προγράμματος leader.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου