Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Γαλαξίδι: Γραφικός και Ρομαντικός Προορισμός

                
Το Γαλαξίδι με το γραφικό λιμανάκι με τις ψαροτεβέρνες, τις αρκετές επιλογές για μικρές αποδράσεις στις γύρω περιοχές, σύμβολο της ναυτοσύνης, τα υπέροχα σπίτια και τα καλντερίμια του,  τις πέντε παραδοσιακές πλατείες του, συνθέτει ένα γραφικό αρχιτεκτονικό τοπίο. Η Παράδοση έχει μείνει ανέπαφη, αιχμαλωτίζοντας τον ταξιδιώτη με την αισθητική και την ησυχία του. Οι απογευματινές βόλτες στο  λιμανάκι είναι απολαυστικές, οι γευστικές επιλογές μοναδικές και η Ερατεινή ένα βήμα με πεντακαθαρές παραλίες, άνετη διαμονή σε ξενοδοχεία και δωμάτια αλλά και καλό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια, για αποδράσεις που θα διακρίνονται για την γραφικότητα και το ρομαντισμό τους!
 
      
Η βόλτα στον παραλιακό δρόμο από το Λιοτρίβι και το Χηρόλακα μέχρι την Πέρα Πάντα , μένει αξέχαστη σε κάθε επισκέπτη. Αν το ζητήσετε, όλο και κάποιος βαρκάρης θα προσφερθεί να σας αρμενίσει για λίγο στα κοντινά νησάκια με τα ξωκλήσια. Και οι φωτογραφικές σας μηχανές παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά!
Αξίζει να δείτε:
  • Ναυτικό Μουσείο
  • Αγία Παρασκευή
  • Άγιος Νικόλαος
  • Παλιό Σχολείο
  • Καφενείον Θεμιστοκλής
  • Το παλιό διατηρητέο Λιοτρίβι
  • Το Λαογραφικό Μουσείο
Και για εκείνους που θα το επισκεφτούν την περίοδο του Καρναβαλιού θα ζήσουν το παραδοσιακό διονυσιακό έθιμο του «αλευρωμουτζουρώματος» που γίνεται την Καθαρά Δευτέρα.
Σε απόσταση αναπνοής από το Γαλαξίδι μπορείτε να εξερεύνησετε τα όμορφα χωριά της βόρειας όχθης του Κορινθιακού Κόλπου ανακαλύπτοντας  την Ερατεινή, έδρα του πρώην Δήμου Τολοφώνος, η οποία φημίζεται για τις υπέροχες ψαροταβέρνες της και τα ουζερί της αλλά και για τις μοναδικές παραλίες. Βρίσκεται  δεκαπέντε λεπτά μετά το Γαλαξίδι και αποτελεί ένα  αξιόλογο καλοκαιρινό θέρετρο, με μόνιμους και διερχόμενους παραθεριστές.

ΠΗΓΗ: Tourism

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου