Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Θέλαμε και "Γαλάζια".... Τρομάρα μας!

 
 
Ως βράβευση για την "καθαρότητα μιας ακτής" χορηγείται από την "αρμόδια επιτροπή ελέγχου" μια "Γαλάζια Σημαία" ...
Τα τελευταία χρόνια, οι δύο παραλίες της Ναυπάκτου, Ψανή και Γρίμποβο, μετά από συντονισμένες προσπάθειες  του Δήμου Ναυπάκτου (ή Ναυπακτίας) και του Λιμενικού Ταμείου (Νομαρχιακού τότε)  βραβεύονταν κι ελάμβαναν "Γαλάζια Σημαία"!..
Από φέτος, όμως, τα πράγματα άλλαξαν...
Ο Δήμος Ναυπακτίας και το Δημ. Λιμενικό Ταμείο του, "φρόντισαν" να μην.. "φροντίσουν" για το.. Γρίμποβο!..
Έτσι, η "αρμόδια επιτροπή" διέταξε την υποστολή της "Γαλάζιας" από την πλατανόφυτη ανατολική παραλία του "Έπαχτου"!..
Που να χορηγήσει την "Σημαία" και τι να .... "βραβεύσει";... Τα "βρώμικα" νερά που.. "πηγάζουν" από... "κιούνια" και οδεύουν προς την θάλασσα;...
Να βραβεύσει τους "αναίσθητους" που τοποθέτησαν τα... "κιούνια";... Ή τους άλλους (βλέπε Δήμο, Λ.Τ. και Λιμεναρχείο (αλήθεια, υπάρχει;) που δεν...  τα είδαν;..
 

Όλοι περίμεναν πως, ερχόμενο το Λ.Τ. στον Δήμο Ναυπακτίας, οι παραλίες μας θα έβλεπαν... "άσπρη μέρα" !.. Η "ντόπια" Διοίκησή του, που νοείται "αγαπάει" περισσότερο τον τόπο της,  θα μεριμνούσε για τα... "αυτονόητα"!..

Αλλά... Δεν βαριέστε!...  Αρκεί που πήρανε τον... τίτλο!..
Είχανε να κάνουν και... "τόσα έργα" και που "καιρός" για το... Γρίμποβο!
 Και το "αποκρουστικό" αυτό θέαμα, εκτός από την "απομάκρυνση της Γαλάζιας" συνεχίζει να υφίσταται και να.. "απομακρύνει" και τους λουόμενους και γενικά τους επισκέπτες - πελάτες των Κέντρων του Γριμπόβου!
Κατά τα άλλα, το Δημοτικό μας Λιμενικό Ταμείο (να το χαιρόμαστε), ζήτησε από τους Καταστηματάρχες τα... δικαιώματά του (τα οικονομικά) και για μερικές μέρες τους "απαγόρευσε" (ήταν και οι δημοτικές εκλογές στη μέση), να έχουν "τραπεζο-καθίσματα" στον... χώρο του!...
Για τις ενέργειες του Δήμου;... Τι να πούμε;... Οι Διοικούντες του, έχουν τον... "δικό τους πόνο"! Με το Γρίμποβο θα ασχοληθούν;...
Ας περιμένουμε, λοιπόν, τον Σεπτέμβρη, μπας και δούμε.. "κάτι καλύτερο"!
Έτσι κι αλλιώς, μέχρι τότε και οι "παραθεριστές" θα απολαμβάνουν αυτές τις.. "όμορφες εικόνες" - κληροδοτήματα των... "αρμοδίων" και οι Καταστηματάρχες θα έχουν χάσει τη σαιζόν!..
Ευτυχώς, για το Λ.Τ., που τα Καταστήματα έχουν καταβάλλει προκαταβολικά τα "δικαιώματα χρήσης του αιγιαλού"!..
 

1 σχόλιο: