Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Πληρώστε... Κορόιδα!.. Το "Πάρτυ" του παρεμπορίου.... συνεχίζεται!


Ένα ποτήρι "φυσικός χυμός", λαχταριστός, δροσερός και θρεφτικός, το πληρώνουμε περισσότερο από 3 ευρώ για να τον απολαύσουμε  σε Cafe!.. Αλλά...
Αυτά τα πορτοκάλια για να φτάσουν στο ποτήρι μας, "κουβαλάνε" μια ολόκληρη ιστορία και δεν είναι "θρεπτικά" μόνο για μας αλλά, περισσότερο, για τους "μεσάζοντες" του παρεμπορίου με τα οικονομικά οφέλη  που αποκομίζουν!..
Το θέμα είναι γνωστό σε όλες τις υπηρεσίες (ΟΓΑ, ΣΔΟΕ, ΔΟΥ, ΕΛ.ΑΣ. κλπ) αλλά... κανένας δεν νοιάζεται για την πάταξη του φαινομένου!..
Ούτε το Υπουργείο Οικονομικών ούτε η Κυβέρνηση που για να καλύψει την φοροδιαφυγή στον συγκεκριμένο "κλάδο", "φορτώνει" με χαράτσια τους νομοταγείς πολίτες!



Κάποτε, τα εσπεριδοειδή, τα κηπευτικά και γενικά τα περισσότερα αγροτικά προιόντα, έφταναν στον καταναλωτή από τον ίδιο τον παραγωγό. Αυτός ήταν ο καλλιεργητής, ο συλλέκτης, ο φορτωτής, ο διακινητής, ο έμπορος! Έτσι και οι τιμές ήταν προσιτές και το όποιο "κέρδος" υπήρχε έμενε στον πραγματικό εργαζόμενο... Στον πραγματικό παραγωγό....


Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει! Η "εκμετάλλευση" του παραγωγού από τους μεσάζοντες-συγκομηδείς- "εμπόρους", (μιλάμε για τους παράνομους - φοροφυγάδες, άνευ εφοριακών εγγράφων) έχει γίνει "μάστιγα" που αποκαρδιώνει και ερημώνει την ύπαιθρο!
Στην περιοχή μας τον ρόλο του "εμπόρου" έχει αναλάβει η γνωστή "φαμίλια" των Γρηγορήτικων στο Ευπάλιο!...
Υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες ότι "οι έμποροι" αυτοί χρωστάνε  στους παραγωγούς εσπεριδοειδών την συγκομιδή ακόμα και της τελευταίας 3ετίας!! Και αλλοίμονο αν ο παραγωγός απαιτήσει τα χρήματά του! Θα βλέπει την παραγωγή του να σαπίζει πλέον στα δέντρα!.. Ως εκ τούτου χωρίς να εκδίδονται εφοριακά παραστατικά (τιμολόγια κλπ)  η απαίτηση "πέφτει στο κενό" και οι "Γρηγορήτες" κονομάνε!.. Όπως "κονομάνε" και τα μανάβικα στα οποία προωθούνται προς πώληση τα λεμονοπορτόκαλα εισπράττοντας ΦΠΑ χωρίς να τον αποδίδουν!


Μία άλλη "κερδοφόρος" ενέργεια αυτών των "Εμπόρων" είναι η εκμετάλλευση των εργατών που κατά κανόνα είναι αλλοδαποί που στερούνται "εγγράφων παραμονής στη χώρα μας και εργασίας"!.. Οι "Γρηγορήτες", εκτός από εξευτελιστικό μεροκάματο που τους υπόσχονται, στο τέλος, τους το παρακρατούν και αυτό αφού ξέρουν πως οι αλλοδαποί δεν μπορούν να τους καταγγείλουν αφού στερούνται "χαρτιών"!...
Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, οι αλλοδαποί εργάτες είναι ως επί το πλείστον γυναίκες μερικές των οποίων οι "Γρηγορήτες αδελφοί... Καραμαζώφ" τα μεσημέρια τις οδηγούσαν στο Καστράκι όπου τις "τάιζαν" και τις "πότιζαν" σε γνωστό Καφενείο με... αλλότριους σκοπούς!
Αυτό βέβαια είναι μια άλλη ιστορία που σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε όσες απειλές και αν δεχθούμε ακόμα!
 


Αλλά και στην διακίνηση των "προιόντων" από αυτούς τους "εμπόρους" έχουμε αναφερθεί.. Αυτή που γίνεται με ΙΧ (με ή χωρίς αριθμούς κυκλοφορίας) και την οποία η Αστυνομία (ένθεν κι ένθεν του ποταμού Μόρνου) αδυνατεί(;) να εντοπίσει!...
Το περίεργο ωστόσο είναι ότι εμείς αυτή τη διακίνηση την παρατηρούμε καθημερινά! Πως οι "εκπαιδευμένοι" υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ. δεν την αντιλαμβάνονται;..
Αυτό είναι περίεργο αλλά όχι και χωρίς... "ερείσματα"!..
Μια σχετική έρευνά μας, που φτάνει αισίως στο τέλος της, όταν δημοσιοποιηθεί θα ανάψει πολλές... "πυρ καγιές"!.. Βέβαια, επ'  αυτού, θα προτιμούσαμε να μας προφτάσει το "Εσωτερικών υποθέσεων" της ΕΛ.ΑΣ.


 
Τελειώνοντας για σήμερα, θα θέλαμε να τονίσουμε την "αδράνεια" του ΥΠ.Ο., των ΣΔΟΕ, του ΟΓΑ, των ΔΟΥ, κ.λ.π που μαζί με τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα αποτελούνται από υπαλλήλους - μισθοσυντήρητους που κάθε τρις και μία καλούνται να πληρώσουν και αυτοί "χαράτσια" για την κάλυψη των ελλειμάτων του Δημοσίου των οποίων μέρος  προέρχεται από τους παραπάνω φοροφυγάδες....
Το κίτρινο VAN με αλλοδαπούς εργάτες κυκλοφορεί ελεύθερα... Το πεπαλαιωμένο ΙΧ έμφορτο με καφάσια "εμπορεύεται" κάθε πρωί μέχρι τις 7 διερχόμενο συγκεκριμένο δρομολόγιο στα στενά της Ναυπάκτου και μάλιστα ο οδηγός του όταν μας συναντά... ειρωνεύεται!... Και αυτό δεν το ανεχόμαστε.. Όπως και τις βρισιές που ξεστομίζει κατά των Αστυνομικών οι οποίοι στην πλειονότητά τους εργάζονται ευσυνείδητα αλλά... οι προσπάθειές τους, λένε, προσκρούουν σε εμπόδια... άλλων!...
Το τελευταίο πιστεύουμε ότι είναι αρμοδιότητα των προισταμένων τους να το διερευνήσουν... 
 
Εμείς όμως, επειδή δεν ανεχόμαστε να γίνονται τέτοιες "παρανομίες" αλλά και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας "ειρωνεύεται, θα αποστέλλουμε όλα τα δημοσιεύματά μας στις αρμόδιες Προιστάμενες Υπηρεσίες τους και θα συνεχίσουμε τις αποκαλύψεις μας!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου