Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου ζητά ο εισαγγελέας

Την παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς και συγγενικών του προσώπων για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», προτείνει ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου Βασίλης Πλιώτας.

Παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου σε ειδικό δικαστήριο ζητά ο εισαγγελέας
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει κατηγορίες για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
 
Παράλληλα, εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο κ. Πλιώτας- ο οποίος αντικατέστησε τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο που συνταξιοδοτήθηκε- εισηγείται να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο και η εξάδελφή του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης (σύζυγος της εξαδέλφης του πρώην υπουργού Μαρίνας).
 
Τα συγγενικά πρόσωπα βαρύνονται με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στις πράξεις που αποδίδονται στον κ. Παπακωνσταντίνου. Τα συγγενικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων φέρεται να τα έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ, παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, ως συμμέτοχοι.
 
Η πρόταση του κ. Πλιώτα έγινε προς το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει για να εκδώσει σχετικό βούλευμα.
 
Όπως είναι γνωστό, στον κ. Παπακωνσταντίνου μετά την απολογία του τον περασμένο μήνα επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.
 
Αντίθετα, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους τα συγγενικά πρόσωπα (συμμέτοχοι) του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου