Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε. 
 
1.     ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
§    Το άρθρο 3 της Συνθήκης γιας την Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ξεκαθαρίζει  ότι «Η Ένωση έχει αποκλειστική αρμοδιότητα στην τελωνειακή ένωση,  θέσπιση των κανόνων ανταγωνισμού που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία της εσωτερικής αγοράς,  νομισματική πολιτική για τα κράτη μέλη με νόμισμα το ευρώ, κοινή αλιευτική πολιτική και κοινή εμπορική πολιτική».Το άρθρο 4 απαριθμεί όλες τις υπόλοιπες πολιτικές στις οποίες η Ένωση έχει «συντρέχουσα με τα κράτη αρμοδιότητα».
 
§  Είναι όμως εφικτή μια κοινή πολιτική;
Μαθηματικό πρόβλημα: αν υποθέσουμε ότι 1 ανεξάρτητο κράτος ασκεί πολιτική με συνοχή, δηλ. είτε μόνο δεξιά είτε μόνο, τότε οι πιθανότητες 27 κράτη να έχουν κοινή πολιτική είναι 6 ώρες και 30 λεπτά κάθε 100.000 χρόνια !
Κι αυτό υπό την υπεραπλουστευμένη προυπόθεση ότι:
1.η δεξιά κι η αριστερά στην Ευρώπη είναι ίδια (κάτι που είναι μέγα λάθος)
2.υπάρχει μόνο δεξιά και μόνο αριστερά (κάτι που είναι επίσης λάθος)
3.τα κράτη δεν ενδιαφέρονται για τα εθνικά τους συμφέροντα (κάτι που είναι τερατωδώς λάθος)
 
Για να έχουμε δε ένα κίνημα  όπως π.χ ‘μια Ευρώπη των Οικολόγων’ ή μια ‘Ευρώπη των εργαζομένων’,να επικρατἠσει σε 27 κράτη ,  οι πιθανότητες βάσει των παραπάνω είναι....1,2 δευτερόλεπτα ανά 1 τρισεκατομμύριο χρόνια !
 
ΣΥΝΕΠΩΣ:
1.Είναι μαθηματικώς αδύνατον να έχουμε κοινή πολιτική στην ΕΕ.
2.Οι ευρωπαικοί θεσμοί είναι σε συνεχή «συγκατοίκηση» αριστεράς/δεξιάς (πχ. τα 27 μέλη της Επιτροπής) ασχέτως εθνικών εκλογών .
3. Οι εθνικές εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα εφόσον οι αποφάσεις της Επιτροπής επιβάλλονται στις κυβερνήσεις.
4. Οι πολίτες συνειδητοποιώντας ότι δεν αλλάζει τίποτα με τις εκλογές απέχουν.
5.Το σλόγκαν «αλλάξτε την Ευρώπη» υπάρχει από την αρχή....παράδειγμα:οι αφίσες του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος του 1979 μ’εκείνες του 2009 !!! Περιέχουν το ίδιο σλόγκαν.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η ‘άλλη Ευρώπη’που πολλοί ευαγγελίζονται είναι ΑΔΥΝΑΤΗ.
Απλώς η «Οικοδόμηση της Ευρώπης» κάνει τους ευρωπαιστές να μην λαμβάνουν υπόψιν τους κανέναν.
 
Tomasso PADOA-SCHIOPPA (πρώην διεθυντής του think tank Notre Europe, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, σπούδασε στο MIT Harvard  κ.α..): «η οικοδόμηση της Ευρώπης είναι μία επανάσταση , ακόμα κι αν οι επαναστάτες δεν είναι οι ωχροί και αδύνατοι δολοπλόκοι αλλά δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζίτες, ακαδημαικοί..Η Ευρώπη δεν προέρχεται από ένα δημοκρατικό κίνημα αλλά από μια ...πεφωτισμένη δεσποτεία...»
 
 
2.     ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
 
Τι συνέβαινε πριν (παράδειγμα: ΓΑΛΛΙΑ)
 
§  Τα κράτη χρηματοδοτούσαν τα ελλείματά τους μέσω των Εθνικών Τραπεζών τους, δηλαδή κόβοντας χρήματα, κι αυτό δωρεάν  εφόσον η Τράπεζα ανήκε στο κράτος , ήταν κρατική.
 
§  Απ΄την άλλη μεριά, μέχρι εκείνη την εποχή ίσχυε ο κανόνας του Bretton Woods, δηλαδή το σύστημα σταθερών ισοτιμιών σε σχέση με τον χρυσό
 
§  Παρ’όλα αυτά η συνέπεια ήταν ότι αυτό το σύστημα δημιουργούσε πληθωρισμό (εφόσον το Κράτος μπορούσε να κόβει όσο χρήμα χρειαζόταν) , γεγονός που δεν συνέφερε καθόλου τους εισοδηματίες, οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να έχουν τα χρήματά τους στις τράπεζες του κράτους αφού η κίνηση κεφαλαίων γινόταν με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Μπορούσε για παράδειγμα ένας επενδυτής να λάμβανε 3%  ή 4% τόκο τον χρόνο για τις τοποθετήσεις του αλλά με έναν πληθωρισμό 10% ή 15% στο τέλος έχανε. Έτσι παγιδευόνταν. Επομένως, οι οικονομικές ελίτ είχαν κάθε συμφέρον να καταργηθεί αυτό το «αναχρονιστικό» σύστημα δημιουργίας πληθωρισμού από το Κράτος.
 
§  Το 1971 ο Νίξον αποφασίζει οι ΗΠΑ να εγκαταλέιψουν τον κανόνα του Bretton Woods και την μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό και να υιοθετήσουν το σύστημα των κυμαινόμενων ισοτιμιών.
 
§  Στην Γαλλία ,για παράδειγμα , συνέπεια της απόφασης αυτής ήταν ο «νόμος Ρότσιλντ» του 1973 - πρόεδρoς Pompidou (πρώην υπάλληλος της τράπεζας Ρότσιλντ) και Valery Giscard d’Estaing υπουργός Οικονομικών .Ο νόμος αυτός ιδιωτικοποιεί την Τράπεζα της Γαλλίας και  της απαγορεύει  να δανείζει το Κράτος με μηδενικό επιτόκιο με πρόσχημα την καταπολέμηση του πληθωρισμού.  Από την στιγμή αυτή αρχίζει η Γαλλία οικειοθελώς να δημιουργεί χρέος και καταργεί το ιστορικό προνόμιο της έκδοσης του νομίσματος που κατείχε ο λαός (1789) και κατόπιν ο εκάστοτε μονάρχης. 
 
§  Αντίστοιχα η Τράπεζα της Αγγλίας ιδρύθηκε ως ιδιωτική αλλά κρατικοποιήθηκε το 1946, η Τράπεζα της Ελλάδας ιδρύθηκε και παραμένει ιδιωτική.
 
§  Το σύστημα του «νόμου Ρότσιλντ» του 1973 στην Γαλλία, επιβλήθηκε σε όλες τις χώρες της ΕΕ μέσω των συνθηκών της ΕΕ. Το άρθρο 123 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαικής Ένωσης απαγορεύει σε κάθε έθνική τράπεζα των κρατών-μελών της ευρωζώνης να δανείζουν κράτη ή άλλη κρατική αρχή.
 
§  Η κυβέρνηση Sarkozy 2007-2012 εξοικονόμησε 12 δις κλείνοντας σχολεία, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα και απολύοντας δημοσίους υπαλλήλους κλπ για να έχει το 2011 έλλειμα....600 δις (!!!)
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Σε κάθε χώρα της ΕΕ συμβαίνει το ίδιο λόγω της ιδιωτικοποίησης των Εθνικών Τραπεζών που επιβάλλει το άρθρο 123: όσες οικονομίες ή ... «διαρθρωτικές αλλαγές» κι αν κάνουν οι κυβερνήσεις, το δημόσιο χρέος θα αυξάνεται.
 
Η Ευρωπαική Ένωση από την φύση της μέσω νομικού πλαισίου της (το τραπεζικό σύστημα και το ευρώ) δημιουργεί ΧΡΕΟΣ.
 
Για να μην μιλήσουμε για τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Κύπρου και της Ελλάδας......
 
3.     Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
 
§  Ενώ το άρθρο 38 της ΣΛΕΕ ορίζει ότι «Η Ένωση καθορίζει και εφαρμόζει κοινή γεωργική
Και αλιευτική πολιτική. Η εσωτερική αγορά περιλαμβάνει τη γεωργία, την αλιεία και το
Εμπόριο των γεωργικών προϊόντων» και το άρθρο 39 ότι «Στόχοι της κοινής γεωργικής
Πολιτικής είναι να αυξάνει την παραγωγικότητα της γεωργίας ....και  να εξασφαλίζει ένα δίκαιο βιοτικό επίπεδο στο γεωργικό πληθυσμό, ιδίως με την αύξηση του ατομικού εισοδήματος των εργαζομένων στη γεωργία»....με το άρθρο 40 επιβάλλει: « ...κοινούς κανόνες ανταγωνισμού»
 
§  Αυτό σημαίνει για παράδειγμα ότι ένας Γάλλος παραγωγός μπορεί μεν χρησιμοποιεί φθηνό εποχικό εργατικό δυναμικό από την Τουρκία ή το Μαρόκο εφόσον ο γαλλικός νόμος επιβάλλει «κατώτερο μισθό» (SMIC) αλλά αντίστοιχα ένας Γερμανός παραγωγός μπορεί να είναι ακόμα πιο ‘ανταγωνιστικός΄ από τον Γάλλο γιατί στην Γερμανία δεν υπάρχει κατώτερος μισθός....Για να γίνει ο Γάλλος παραγωγός πιο ανταγωνιστικός θα πρέπει να ...καταργήσει τον κατώτερο μισθό και να χρησιμοποιεί ‘ δούλους΄ όπως στην περίπτωση της Μανωλάδας στην Ελλάδα.
 
§  Ο απολογισμός 30 χρόνων Κοινής Αγροτικής Πολιτικής:  
 
1. Οι αριθμοί αγροτών στην Γαλλία για παράδειγμα, την χώρα με την μεγαλύτερη αγροτική παραγωγή στην Ευρώπη: 
1962: 3.000.000 αγρότες,
1975: 1.600.000 αγρότες,
1990: 1.000.000 αγρότες, 
2000: 627.000 αγρότες,
2010: 540.000 αγρότες,
2030 πρόβλεψη: 200.000 αγρότες
 
2. Κατά την διάρκεια των 40 τελευταίων χρόνων οι τιμές παραγωγού των γαλλικών αγροτικών έχουν πέσει 60%.
 
3.40% των Γάλλων αγροτών κερδίζουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό (SMIC).
 
5.H πτώση του εισοδήματος επέφερε αύξηση του αριθμού αυτοκτονιών των αγροτών (400 τον χρόνο ή 1 αυτοκτονία αγρότη την ημέρα !).
 
6. Η προσπάθεια παραγωγών να στραφούν σε μικρές παραγωγές βιολογικές ή άλλες για να επιβιώσουν, οδήγησε σε εγκατάλειψη των μεγάλων καλλιεργειών και όσων απέμειναν σε μεγάλη χρήση εντομοκτόνων και χημικών.
 
7.Τις εγκαταλελειμένες καλλιέργειες τις ανέλαβαν μεγάλες πολυεθνικές / καρτέλ , οι οποίες βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους.
 
8.Έτσι οι τιμές καταναλωτή ...αυξήθηκαν !
 
9.Η γεωργία της Γερμανίας έχει ξεπεράσει αυτήν της Γαλλίας, γεγονός αδιανόητο πριν από 5 χρόνια! 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Τελικά, η «κοινή αγροτική πολιτική» εξέλιχθηκε σε «κοινή εκμετάλλευση, διανομή και έλεγχο» των πολυεθνικών εις βάρος των αγροτών και της υγείας των πολιτών.
 
 
4.     Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ και ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
 
§  Tο άρθρο 63 της ΣΛΕΕ  «απαγορεύει οποιονδήποτε περιορισμό των κινήσεων κεφαλαίων μεταξύ κρατών μελών και μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών», επίσης «απαγορεύονται όλοι οι περιορισμοί στις πληρωμές μεταξύ κρατών μελών και μεταξύ κρατών μελών και τρίτων χωρών».
 
-Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια;
Ότι δίνεται το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να κλείσουν τα εργοστάσιἀ τους στην ΕΕ και να τα μεραφέρουν σε τρίτες χώρες με πολύ φθηνά ημερομίσθια.
 
-Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι δεν μιλούσαμε για «μετεγκάσταση των βιομηχανιών» πριν από το Μάαστριχτ όπως επίσης και το ότι η Ευρώπη έχει μείνει χωρίς εργοστάσια.
 
§  Tο δε άρθρο 32 της ΣΛΕΕ  μας μιλάει για την «ανάγκη προαγωγής των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των κρατών μελών και των τρίτων χωρών», σύμφωνα με «την εξέλιξη των όρων ανταγωνισμού στο εσωτερικό της Ένωσης» και την «επέκταση της καταναλώσεως εντός της Ένωσης»
 
-Πράγματι.
α)Παλιότερα δεν κατασκευάζαμε πλυντήρια στην Κίνα, τώρα το κάνουμε. Δεν αγοράζαμε φρούτα από το Ισραήλ, τώρα το κάνουμε. Επομένως, προωθούνται οι εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες και .....τα κράτη μέλη έχουν μείνει χωρίς καθόλου δραστηριότητα.
 
β) Ο ανταγωνισμός στις επιχειρήσεις έχει ευνοηθεί, όταν τα προιόντα κατασκευάζονται στο Μπαγκλαντές από παιδιά κι έτσι δεν πεθαίνουν από πείνα. Έχουν μείνει ....όμως άνεργοι οι Ευρωπαίοι.
 
γ)Έχει επεκταθεί η κατανάλωση εντός της ΕΕ αφού όλοι αγοράζουν φθηνά ρούχα ZARA ή έπιπλα IKEA. Με μία διαφορά:δεν υπάρχουν πια καταναλωτές στην ΕΕ αφού έχουν χάσει την εργασία τους.
 
Η Γαλλία για παράδειγμα:
1.       Έχει χάσει το 1/3 των εργατοωρών της σε 15 χρόνια!
2.       Κάθε μέρα χάνει 4 με 500 θέσεις εργασίας
3.       Κάθε μέρα χἀνει κι από 1 εργοστάσιο
4.       Κάθε μέρα πάνω από 1.500 πολίτες περνάνε κάτω από το όριο της φτώχιας
                           
§  Tέλος άρθρο 282 της ΣΛΕΕ για την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα  μας ενημερώνει ότι: «...ο κύριος στόχος του Ευρωπαικού Συστήματος των Κεντρικών Τραπεζών  είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών..»
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η Ευρωπαική Ένωση έχει οικοδομηθεί σε συνθήκες που ενδιαφέρονται μόνο για τον ανταγωνισμό, την συγκράτηση του πληθωρισμού και την συγκράτηση των τιμών, δηλαδή ό,τι ενδιαφέρει πρωτίστως έναν....τραπεζίτη.
 
Δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο στις συνθήκες για την ανάγκη περιορισμού της ανεργίας ή για την ανάγκη αύξησης της απασχόλησης ή την προστασία της τεχνογνωσίας της κάθε χώρας. Αντίθετα, η ΕΕ ενθαρρύνει την αποβιομηχάνιση της Ευρώπης και την εφαρμογή κανόνων άγριου ανταγωνισμού που τελικά συμφέρει ...τις τρίτες χώρες.
 
5.     ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
 
§  Η ΕΕ σκοπίμως ενθαρρύνει την μεταστάνευση εξαθλιωμένων και ταλαιπωρημένων ανθρώπων που αναγκάζονται να αναζητήσουν εργασία στις χώρες της Ευρώπης, υπό το πρόσχημα δήθεν της παροχής ασύλου, ώστε ακριβώς να χρησιμοποιηθούν ως φθηνά εργατικά χέρια.
 
§  Tο άρθρο 67 της ΣΛΕΕ ορίζει ότι: «η ΕΕ εξασφαλίζει την απουσία ελέγχων των προσώπων στα εσωτερικά σύνορα και αναπτύσσει κοινή πολιτική στους τομείς του ασύλου, της μετανάστευσης και του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων». Το άρθρο 69 ορίζει ότι η «Η Ένωση αναπτύσσει κοινή μεταναστευτική πολιτική» και περιγράφει τους τρόπους.  Τα κράτη μέλη ΔΕΝ έχουν κανένα λόγο !!
 
§  Η αποτυχία της κοινής μεταναστευτικής πολιτικής είναι ΠΛΗΡΗΣ παρά τα μέτρα που έλαβε η ΕΕ ( το αλαλούμ της Συνθήκης Σένγκεν και το φιάσκο του Δουβλίνου Ι & ΙΙ).
 
§  Μια άλλη παράξενη «σύμπτωση» είναι η ευρωπαϊκή blue card κατά το πρότυπο της αμερικάνικης  green card. Προφανώς κοστίζει πολύ λιγότερο να έρθουν «μυαλά» από την Σενεγάλη, το Πακιστάν ή την Ινδονησία στην Ευρώπη έτοιμα.
 
§  Έχει υπόλογιστεί ότι το κόστος για έναν νέο με ανώτερη εκπαίδευση σε χώρα της ΕΕ ανέρχεται στα 250.000€ ( γέννα μητέρας-μεγάλωμα του παιδιού-σχολείο-πανεπιστήμιο) μέχρι τα 22. Ενώ από την Ασία ή την Αφρική έρχεται έτοιμος και μάλιστα θα αμείβεται λιγότερο απ’ό,τι οι ντόπιοι. 
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η ΕΕ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη όχι μόνο για την υπερβολική αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος με την χαώδη , αλλοπρόσαλη και ύποπτη πολιτική της και για τις τραγωδίες που συμβαίνουν στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Ισπανία (τις κατ΄εξοχήν χώρες εισόδου μεταναστών) αλλά και για την αποσταθεροποίηση τόσο των κοινωνιών των κρατών μελών τους όσο και για τις χώρες προέλευσης των μεταναστών στερώντας απ’αυτές το απαραίτητο ανθρώπινο κεφάλαιο για την ανάπτυξή τους.
 
6.     Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
§  To άρθρο 169 της ΣΛΕΕ ορίζει ότι «η Ένωση συμβάλλει στην προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, καθώς και στην προώθηση του δικαιώματός τους για ενημέρωση, εκπαίδευση και οργάνωσή τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους....με μέτρα θεσπιζόμενα ..στα πλαίσια της υλοποίησης της εσωτερικής αγοράς»
 
§  Πράγματι αυτό που κυρίως ενδιαφέρει την ΕΕ είναι η ΑΓΟΡΑ και όχι η προστασία των καταναλωτών ή του περιβάλλοντος. Απόδειξη:
 
1.       Η κατακόρυφη αύξηση των φυτοφαρμάκων ως συνέπεια της ανάγκης υπερεντατικής καλλιέργειας που επιβάλλει η Κοινἠ Αγροτική Πολιτική.
 
2.       Η συνεργασία Επιτροπής με εταιρείες όπως η MONSANTO και η BASF.
 
3.       Η ΕΕ επιβάλλει στα κράτη μέλη την εισαγωγή των ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ. Τον Ιούλιο 2010 η Επιτροπή ενέκρινε την καλλιέργεια 6 νέων ποικιλιών καλαμποκιού γεννετικά τροποποιημένου για κατανάλωση από άνθρωπο και ζώα.
 
4.       Στις 29.07.2010 η Επιτροπή επανενέκρινε την χρήση των ζωικών αλεύρων , υπεύθυνα για την νόσο των τρελών αγελάδων και έκτοτε απαγορευμένα, κρίνοντας ότι είναι «αμελητέος ο κίνδυνος για την χρήση τους ως τροφή για ζώα, πουλερικά και ψάρια».
 
5.       Η Επιτροπή με οδηγία στις 05.05.2007 επέτρψε την χρήση 10% ορυκτέλαιου (λάδια για μηχανές) σε τυποποιημένα τρόφιμα όπως μαγιονέζες, παγωτά κλπ !!!!!
 
6.       Η Επιτροπή στις 30.03.2011 αρνείται να απαγορεύσει ή να «ετικετάρει» το κρέας που προέρχεται από κλωνοποιημένα ζὠα. Έτσι δεν υπάρχει καμία νομοθεσία σχετικά με την κατάναλωση αυτού του κρέατος
 
7.       Το 2011 επίσης απαγόρευσε την εμπορευματοποίηση των βοτάνων.
 
8.       Η υπόθεση της ‘’γρίπης των πτηνών’’, του ‘’ιού Η1Ν1’’ και της ‘’γρίπης των χοίρων’’. Απεδείχθη ότι την εκστρατεία κατατρομοκράτησης του πληθυσμού είχε αναλάβει η εταιρεία Hill and Knowlton (www.hkstrategies.com) για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας ROCHE , μέτοχος της οποίας είναι και ο Donald Rumsfeld. Το σύστημα δούλεψε μια χαρά: κάθε 3 χρόνια έχουμε κι από μια γρίπη, το 2005-2006 την γρίπη των πτηνών, το 2007-2008 τον ιό Η1Ν1 και το 2009-2010 την γρίπη των χοίρων. Μ’αυτόν τον τρόπο αγόρασαν τα κράτη μέλη εκατομμύρια εμβόλια TAMIFLU , τα οποία και πέταξαν μαζί και τα χρἠματα των φορολογουμένων, που πήγαν στα ταμεία της ROCHE.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Οι Βρυξέλλες έχουν μετατραπεί σε διαμεσολαβητή μεταξύ των μελών της Επιτροπής και κάθε λογής πολυεθνικών εταιρειών (από φαρμακοβιομηχανίες μέχρι εταιρείες ανελκυστήρων).
 
Οι οδηγίες για εφαρμογή που στέλνονται στα κράτη μέλη δεν έχουν καμία σχέση με την προστασία των καταναλωτών αλλά με την προώθηση των προιόντων των πολυεθνικών εις βάρος της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος.
 
7.     Η ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
 
§  Η έξοδος το 1971 από τον «κανόνα του χρυσού» επέτρεψε στις ΗΠΑ να δημιουργούν συνεχώς χρήμα χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλουγια το τεράστιο δημόσιο έλλειμμα που συγχρόνως δημιουργούσαν. Την εποχή εκείνη όμως οι συνθήκες δεν ήταν ευνοικές για την εγκαθίδρυση της «παγκοσμιοποίησης», δηλ. του καθεστώτος πλήρους ασυδωσίας του κεφαλαίου.
1.       Υπήρχε ο ψυχρός πόλεμος κι έτσι το σοσιαλιστικό στρατόπεδο παρέμενε κλειστό στο εξωτερικό
2.       Ίσχυαν περιορισμοί και έλεγχοι του κεφαλαίου στις δυτικές χώρες
3.       Το παγκόσμιο εμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών ρυθμιζόταν βάσει νομοθεσίας και προστάτευε ορισμένους βιομηχανικούς τομείς
§  Μέσα σε 20 χρόνια όλα άλλαξαν: η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, οι περιορισμοί και οι έλεγχοι στην κυκλοφορία του κεφαλαίου ήρθησαν και πλέον το παγκόσμιο εμπόριο έχει απορρυθμιστεί πλήρως. Στην Ευρώπη αυτό συνέβη χάρις στην συνθήκη του Μάαστριχτ.
§  Στην Ευρώπη,  η μέθοδος καταλήστευσης που επελέγη ήταν αυτή μέσω της τρομοκράτησης για το δημόσιο έλλειμμα με σκοπό το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Σε όλες τις κυβερνήσεις η μόνη συνταγή που προτείνεται είναι η ιδιωτικοποίηση.
§  Η πλύση εγκεφάλου στους πολίτες να δεχθούν την ιδιωτικόποιηση της δημόσιας περιουσίας έγινε πολύ εύκολα με το γνωστό επιχειρήμα: «οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες» και «το κράτος χάνει χρήματα». Το έργο της προπαγάνδας βοήθησαν και τα συνδικάτα
§  Παράδειγμα ιδιωτικοποίησης: η αύξηση της τιμής του νερού του Παρισιού από τότε που ιδιωτικοποίηθηκε έφτασε το 300% !!!!!!!
§  Την πρακτική αυτή επιβεβαιώνει το  άρθρο 106 της ΣΛΕΕ :«οι επιχειρήσεις που είναι επιφορτισμένες με τη διαχείριση υπηρεσιών γενικού οικονομικού συμφέροντος ή που έχουν χαρακτήρα δημοσιονομικού μονοπωλίου υπόκεινται στους κανόνες ανταγωνισμού».
§  Κι αν κάποιο κράτος μέλος τολμήσει να αποκλίνει: «Η Επιτροπή μεριμνά για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου και απευθύνει  κατάλληλες οδηγίες ή αποφάσεις προς τα κράτη μέλη».
§  Ωστόσο η Επιτροπή έκρινε ότι η συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean στην Ελλάδα δεν συνιστά παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού....
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δημιουργηθεί κατ’εικόνα και ομοίωση των ΗΠΑ όπου η έννοια κοινωνία ή δημόσιο αγαθό είναι έννοιες άγνωστες.
Με πρόσχημα το δημόσιο έλλειμμα, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές ολόκληρων χωρὠν καταληστεύονται. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η Ελλάδα, η περιουσία της οποίας όχι μόνο ιδιωτικοποιείται αλλά στην κυριολεξία καταληστεύεται.
Ηλεκτρισμός, σιδηρόδρομοι, νερό, αέριο, μνημεία, ακτές, ταχυδρομεία, εκπαίδευση, νοσοκομεία, δάση, αιολική και ηλιακή ενέργεια ....όλα βρίσκονται είτε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης είτε προετοιμάζεται η κοινή γνώμη να δεχτεί την ιδιωτικοποιήσή τους.
Κι όλα αυτά με την βούλα της Ευρωπαϊκής Ένωσης !
 
 
8.     ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
 
§  Σύμφωνα με το άρθρο 121 της ΣΛΕΕ η γενική οικονομική πολιτική των κρατών μελών αποφασίζεται...στις Βρυξέλλες:  «Το Συμβούλιο, μετά από σύσταση της Επιτροπής, συντάσσει σχέδιο των γενικών προσανατολισμών των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών » και κατόπιν υπαγορεύει τις αποφάσεις του στα κράτη μέλη : «Όταν διαπιστώνεται, ότι η οικονομική πολιτική ενός κράτους μέλους αντιβαίνει προς τους γενικούς προσανατολισμούς ....η Επιτροπή μπορεί να απευθύνει προειδοποίηση στο εν λόγω κράτος μέλος. ... το Συμβούλιο αποφασίζει χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ψήφος του μέλους του Συμβουλίου που εκπροσωπεί το ενδιαφερόμενο κράτος μέλος»
 
§  Παράδειγμα: η πολιτική της Γαλλίας  αποφασίστηκε το 2003 αλλά όχι από τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Jacques Chirac αλλά από έναν....γερμανό  «δημόσιο υπάλληλο» τον Klaus Regling με την αναφορά του ως επικεφαλής της επιτροπἠς Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είχε ως τίτλο «Εξειδικευμένες συστάσεις προς την Γαλλία».
 
§  Η αναφορά του επέβαλε μεταξύ άλλων :μείωση των μισθών, μείωση των συντἀξεων, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, μείωση δαπανών στην υγεία και εκπαίδευση, πλήρη απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας.  
 
§  Ενδιαφέρον παρυσιάζει το βιογραφικό του Regling : 1985-1991:  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο  ,υπεύθυνος για την Ινδονησία, 1995-1998: διευθυντής του hedge fund Moore Strategy Group London,2001-2008:  Διεθυντής της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν και από το 2010:Διευθυντής του EFSF και κατόπιν του ESM (Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας).....
 
§  Ο ίδιος «δημόσιος υπάλληλος» έχει τεθεί επικεφαλής του ΕΜΣ, στον οποίο ανήκει ολοκληρωτικά η Ελλάδα από τον Ιούλιο 2013 ως δανείστρια χώρα.....
 
§  Από το 2010 οι χώρες της Ευρώπης παίρνουν γεύση από ένος νέου είδους «οδηγίας»: τα λεγόμενα ‘μνημόνια’ που δεν είναι τίποτε άλλο από καθαρή επιβολή κατοχικού καθεστώτος.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Η οικονομική και κοινωνική πολιτική ΔΕΝ αποφασίζεται από τα κράτη μέλη αλλά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με συνενόχους τα πολιτικά κόμματα (δεξιά και αριστερά) –μαριονέτες  , τα Μέσα Ενημέρωσης και τα Συνδικάτα.
 
Οι συνθήκες της ΕΕ προβλέπουν την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους.
 
 
9.     Η ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ 
 
§  Η βασική προπαγάνδα περί της ΕΕ ως εγγυτή της ειρήνης καταρρίπτεται από το Άρθρο 42 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η πολιτική της Ένωσης κατά την έννοια του παρόντος τμήματος δεν θίγει την ιδιαιτερότητα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών και σέβεται τις υποχρεώσεις που απορρέουν για ορισμένα κράτη μέλη τα οποία θεωρούν ότι η κοινή τους άμυνα υλοποιείται στα πλαίσια της οργάνωσης της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ), δυνάμει της Συνθήκης του Βορείου Ατλαντικού, και συμβιβάζεται με την κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας που διαμορφώνεται μέσα στο πλαίσιο αυτό.
 
Το άρθρο 42 επί της ουσίας:
1.Ορίζει κοινή πολιτική άμυνας
2.Θεσπίζει κοινό ευρωπαικὀ στρατό
3.Αυτοχρίζεται ως «διεθνής αστυνόμος»υπό τις εντολές του ΝΑΤΟ χωρίς έγκριση από τον ΟΗΕ
4. Οι υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ γίνονται και υποχρεώσεις της ΕΕ
 
Απόδειξη ότι ΝΑΤΟ=Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Το 88% των κρατών μελών υποστήριξαν τις ΗΠΑ στον πόλεμον εναντίον του ΙΡΑΚ
  • Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ από το 2005 και μετά, είναι και μέλη του ΝΑΤΟ κατ’απαίτησιν των ΗΠΑ
  • Οι ΗΠΑ έχουν «Υπουργό για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις»
  • Έδρα του ΝΑΤΟ είναι οι Βρυξέλλες, δηλαδή η ίδια μ’αυτήν της ΕΕ
  • Το EUROCORPS με 5 μόνιμα μέλη :Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία και 4 σε περίπτωση état major :Αυστρία, Πολωνία, Ελλάδα, Τουρκία (!) υπακούει εξ ολοκλήρου  στις εντολές του ΝΑΤΟ και στην ουσία πρόκειται για τον ευρωπαικό βραχίωνα του ΝΑΤΟ με άλλο όνομα
 
Μερικοί μόνο πόλεμοι/συρράξεις στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συμμετάσχει είτε με παροχή διευκολύνσεων στις ΗΠΑ είτε με κανονική δράση :
§  1990-1991:1η εισβολή στο Ιράκ
§  1999: Βομβαρδισμός Σερβίας
§  2001:Εισβολή στο Αφγανιστάν
§  2003:2η εισβολή στο Ιράκ
§  2011:Εισβολή στην Λιβύη
§  2012:Εισβολή στο Μαλί
§  2014:Παρέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Μπορεί η ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης να κέρδισε έδαφος επειδή υποσχόταν μια διαρκή ειρήνη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης, εντούτοις επρόκεται για πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ. Όπως πολιτικά και οικονομικά, έτσιι και στον τομέα της άμυνας η ΕΕ δεν αποτελεί παρά τον ευρωπαϊκό βραχίωνα βιτρίνα του ΝΑΤΟ.
Εξωθούμενοι από τις ΗΠΑ και τις ηγεσίες-μαριονέτες οι λαοί της Ευρώπης συμμετέχουν άθελά τους σε όλες τις πολεμικές συρράξεις στον πλανήτη στο πλευρό των ΗΠΑ, περιφρονώντας τον ΟΗΕ και αποσταθεροποιώντας περαιτέρω την παγκόσμια ειρήνη.
 
10.Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ
 
§  Η εντελώς παράλογη σύλληψη της ιδέας της Ευρωπαικής Ένωσης εξαναγκάζει χώρες που δεν έχουν κανέναν πρακτικό λόγο να έχουν μεταξύ τους τόσο στενές σχέσεις, να το κάνουν.
 
Για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των «Κοινοτικών Πόρών» (που στην ουσία πρόκεται για χρήματα των φορολογουμένωτα οποία διαχειρίζεται κατά το δοκούν η Επιτροπή) δίνει :
-90 φορές περισσότερα χρήματα στην Μάλτα απ΄ό,τι στην Τυνησία ή στην Αλβανία.
-200 φορές περισσότερα χρήματα στην Λιθουανία απ ό,τι στο Μαρόκο
 
§  Είτε μας αρέσει είτε όχι το ευρωπαικό οικόδομημα είναι ένα ρατσιστικό οικοδόμημα, ένα club λευκών.
 
Με ποιά λογική πρέπει τα συμφέροντα της Ελλάδας να ταυτιστούν με την Πολωνία, την Φινλανδία ή την Λιθουανία ενώ με τις χώρες με τις οποίες είχε ιστορικές σχέσεις και  εμπορικές συναλλαγές όπως η Αίγυπτος, η Εγγύς Ανατολή και τα Βαλκάνια δεν επιτρέπεται να έχουμε σχέσεις;
 
§  Η ελληνική γλώσσα και πολιτισμός όπως και η αντίστοιχη ιταλική, γαλλική, πολωνική, φινλανδική, πορτογαλλική και ούτω καθεξής χάνονται, ομογενοποιούνται στο πλαίσιο μιας Ένωσης και αντικαθίστανται από την αγγλική γλώσσα και τον αμερικανικό τρόπο ζωής.  
 
 
10 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταλύεται από τα άρθρα 3,4 και 5 της Συνθήκης για την Λειτουργία της Ευρωπαικής Ένωσης
 
2. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Αυξάνεται συνεπεία της ιδιωτικοποίησης των Κεντρικών Τραπεζών και της δημιουργίας του ευρώ (άρθρο 123 της ΣΛΕΕ)
 
3. ΓΕΩΡΓΙΑ
Διαλύεται εξ αιτίας της Κοινής Αγροτικἠς Πολιτικής (άρθρα 38, 39, 40 της ΣΛΕΕ)
 
4. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Τα άρθρα 63 & 32 της  ΣΛΕΕ  ενθαρρύνουν την αποβιομηχανοποίηση ενώ το άρθρο 282 την μείωση των μισθών
 
5. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Τα άρθρα 67,69, 77 & 79 αφαιρούν το δικαίωμα ελέγχου των συνόρων
 
6. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Τα άρθρα 168 & 169 μετατρέπουν την κοινωνία σε αγορά και τα κράτη έρμαια των φαρμακευτικών εταιρειών.
 
7. ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ
Το άρθρο 106 της ΣΛΕΕ ενθαρρύνει την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών και την κατάργηση του δημόσιου τομέα
 
8. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ
Το άρθρο 121 εντάσσει την κοινωνική πολιτική στην γενικότερη οικονομική πολιτική και κατ’ουσίαν την καταργεί.
 
9. ΕΙΡΗΝΗ
Το άρθρο 42 της Συνθήκης για την Ευρωπαική Ένωση αφ’ενός επιβάλλει κοινή άμυνα αφ’ετἐρου την θέτει υπό τις εντολές του ΝΑΤΟ, δηλ. του ΝΑΤΟ μπλέκοντας την Ευρώπη σε πολέμους
 
10. ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η ελληνική ταυτότητα σταδιακά χάνεται αφ ενός μεν λόγω της ένταξης της σε ένα σχήμα με άλλες 26 χώρες και αφ ετέρου λόγω της επιβολής γενοκτονίας από την ίδια την ΕΕ
 
 
 

François ASSELINEAU  UPR

Violetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου