Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Οι ταβέρνες του..... αστυνομικού

Οι ταβέρνες του αστυνομικού υποδιευθυντή... έκρυβαν πολλά ένοχα μυστικά

 Συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αστυνομικός υποδιευθυντής, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, δύο αστυνομικοί, ένας αστυφύλακας κι ένας ειδικός φρουρός, ένας απόστρατος αστυνομικός, καθώς και επτά ακόμα ιδιώτες που βαρύνονται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης της υγειονομικής νομοθεσίας και των διατάξεων περί τελωνειακού κώδικα και της παράβασης της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία.Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός υποδιευθυντής, πέραν της ιδιότητάς του, απασχολούνταν και είχε την εποπτεία λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αμπελόκηπους, στα οποία ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη είναι η σύζυγος του.
Στα καταστήματα αυτά, όπως προέκυψε, λάμβαναν χώρα διάφορες αξιόποινες πράξεις (εργασία ατόμων χωρίς άδεια εργασίας, στέρηση υγειονομικών πιστοποιητικών - βιβλιαρίων κ.λπ.), για τις οποίες δεν ενεργούσε ως όφειλε από την ιδιότητά του.
Ο αστυνομικός υποδιευθυντής εντοπίστηκε χθες το βράδυ σε ένα από τα καταστήματα, όπου εργαζόταν ως υπεύθυνος, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 mm με πέντε φυσίγγια, τα οποία έφερε παρανόμως.
Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν στα καταστήματα, συνελήφθησαν μια 27χρονη, ως υπεύθυνη ενός καταστήματος, ένας 30χρονος αστυφύλακας που συνυπηρετεί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή και τέσσερα άτομα που απασχολούνταν στο κατάστημα.
Σε άλλο κατάστημα συνελήφθησαν ένας 54χρονος απόστρατος αστυνομικός, ως υπεύθυνος, ενώ κατελήφθησαν να εργάζονται 30χρονος ειδικός φρουρός, ένας 36χρονος κι ένας 35χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι αστυνομικοί και ο ειδικός φρουρός τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Παράλληλα, οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου