Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Έπαιρναν ...γρηγορόσημο

Τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι έπαιρναν ...γρηγορόσημο
Δικογραφία σε βάρος 4 υπαλλήλων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με την κατηγορία ότι έπαιρναν ...γρηγορόσημο προκειμένου να επισπεύσουν την πολιτογράφηση αλλοδαπών, σχηματίστηκε από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται για έναν άνδρα και τρεις γυναίκες, που χρησιμοποιούσαν για να έρχονται σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους αλλοδαπούς έναν 44χρονο Αλβανό και ήταν αυτός που ομολόγησε στις Αρχές την εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς και των τεσσάρων υπαλήλλων.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, οι υπάλληλοι έπαιρναν χρήματα από το «ενδιάμεσο» πρόσωπο, προκειμένου να επισπεύδουν τις διαδικασίες πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.
Η χρηματική, κάθε φορά, αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στο ποσό των 200 ευρώ περίπου, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και άνω, ενώ οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.
Στην κατοχή του Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία (13) αποδεικτικά κατάθεσης δικαιολογητικών - αιτημάτων αλλοδαπών στην προαναφερόμενη Υπηρεσία, εκδοθείσες αποφάσεις αυτής, καθώς και διάφορα έγγραφα (δικαιολογητικά προς κατάθεση), υπηκόων Αλβανίας.
Κατά την εξέτασή του ομολόγησε τη συμμετοχή του σε παράνομες πράξεις και ειδικότερα στο χρηματισμό τεσσάρων (4) υπαλλήλων (ενός άνδρα και 3 γυναικών) της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Ισχυρίστηκε δε ότι το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο του 2013, κατέβαλε σε αυτούς χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από (100) έως (200) ευρώ, για την ταχύτερη προώθηση ή/και έκδοση συγκεκριμένων φακέλων - αιτήσεων πολιτογράφησης αλλοδαπών.
Από τις έρευνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, κατασχέθηκαν και ελήφθησαν αντίγραφα σχετικών επίμαχων φακέλων αλλοδαπών, που αφορούν στην πολιτογράφησή τους.
Οι πέντε κατηγορούμενοι (υπήκοος Αλβανίας και οι τέσσερις υπάλληλοι) δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου