Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κ. ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ: Η σχολική στέγη στον δήμο Ναυπακτίας

Στον δήμο Ναυπακτίας ο δήμαρχός μας κ. Μπουλές μας ενημέρωσε "επισήμως" ότι δεν ήταν δυνατόν να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στην Ναυπακτία, εξ αιτίας του ότι δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ΕΣΠΑ κατά την διάρκεια της θητείας του. Κι όμως στον διπλανό δήμο Μεσολογγίου είναι υπό κατασκευή 6 νέα σχολικά συγκροτήματα και μάλιστα με μελέτες της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, χωρίς να κοστίσουν ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Μεσολογγίου. Για τα περισσότερα από αυτά οι διαδικασίες (μελέτες κλπ) ξεκίνησαν μετά την 1/1/11.
Αντιθέτως στην Ναυπακτία πάντα κάνουμε μελέτες με απ' ευθείας αναθέσεις για να είμαστε, δήθεν, αποτελεσματικοί, τις ακριβοπληρώνουμε και προκοπή δεν είδαμε.
Το να εχει καλύτερη πορεία κάποιος άλλος δήμος είναι λογικό και θα μπορούσε να το περιμένει και να το αποδεχθεί ο καθένας μας. Το να κρύβουμε διαρκώς την ανικανότητά μας και τις λάθος πολιτικές επιλογές πίσω από δήθεν αντικειμενικές δυσκολίες είναι όμως κάτι που δεν καταπίνεται εύκολα. Σε αυτό τον τόπο ο κ. Μπουλές προσπαθεί να μας πείσει ότι ο ίδιος απλώς διοικεί τον δήμο με επιτυχία (μόνος του) και για όλα τα στραβά φταίνε οι άλλοι. Φταίχτες είναι συνήθως οι προηγούμενοι δήμαρχοι σε ορεινές και παραθαλάσσιες δημοτικές ενότητες, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που δεν τον χειροκροτούν, οι πρώην συνεργάτες του που αποχωρούν από την παράταξή του και κυρίως η τοπική κοινωνία που δεν τον καταλαβαίνει και αντιδρά όταν ο ίδιος παίρνει αποφάσεις "για το καλό μας".

Κώστας Καρακώστας, δημοτικός σύμβουλος Ναυπακτίας.
DSC_0782

Επίσκεψη στα υπό κατασκευή  σχολικά συγκροτήματα του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, του 2ου Λυκείου Μεσολογγίου και του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Γουριάς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Έργων Κοταντάκη Δημήτρη και τον  Αρχιτέκτονα – Μελετητή Τριχόπουλο Ηλία.
Τα σχολικά συγκροτήματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Το σχολικό συγκρότημα Γουριάς θα δεχθεί τους μαθητές το Πάσχα του 2014 επιλύοντας το επί σειρά ετών πρόβλημα σχολικής στέγης του Δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της περιοχής τα οποία μέχρι και σήμερα στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Σεπτέμβριο του 2014 ενω το 2ο Λύκειο θα παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.
Πρόκειται για νέα σύγχρονα διδακτήρια συνολικού προϋπολογισμού  12.680.000 €, τα οποία θα διαθέτουν σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια πληροφορικής, κοινωνικούς χώρους (βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ιατρείο), βοηθητικούς χώρους, χώρους άθλησης και χώρους διοίκησης
Κατά την επίσκεψη ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης δήλωσε: “Έχουμε αρκετούς λόγους για να νιώθουμε περήφανοι βλέποντας την κατασκευή των σχολείων. Με τα έργα αυτα επιλύουμε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας, παρέχοντας χώρους για τη σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας σε σύγχρονα και λειτουργικά κτίρια, που θα ανταποκρίνονται πλήρως στους στόχους τους καλύπτοντας τόσο τις τωρινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες τους. Νιώθουμε επίσης περήφανοι που οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν  αποκλειστικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χωρίς να στοιχίσουν ούτε ένα ευρώ. Τέλος νιώθουμε περήφανοι που στη διάρκεια της τρίχρονης θητείας μας, ο δήμος είναι στην πρώτη θέση με 6 νέα υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας άλλα σε ολόκληρη σχεδόν  την ελληνική επικράτεια.“

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου