Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

GREEK TOURISM EXPO 2014


ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η νέα Διεθνής Έκθεση Τουρισμού  "GREEK TOURISM EXPO 2014" - GTE

και το Διεθνές Συνέδριο "Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή"

 

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Οι εταιρίες Leaderexpo-Leadertech,  με πολυετή πείρα στην οργάνωση Διεθνών Εκθέσεων υψηλών προδιαγραφών,  ανακοινώνουν τη διοργάνωση της                                                            Διεθνούς Έκθεσης  "GREEK TOURISM EXPO '14" η οποία θα πραγματοποιηθεί 5-7 Δεκεμβρίου 2014 στο Metropolitan Expo.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) στηρίζει και συνεργάζεται με την έκθεση και θα διοργανώσει επίσης  το Διεθνές Συνέδριο                      "Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή".  

Η έκθεση θα ακολουθήσει τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν σήμερα μέσα στο έντονα ανταγωνιστικό διεθνές τουριστικό περιβάλλον και  θα προωθήσει δυναμικά τον Ελληνικό Τουρισμό και στο εξωτερικό.

ΣΤΟΧΟΣ            

Η Διεθνής Έκθεση "GREEK TOURISΜ EXPO, ξεπερνώντας  το γνωστό «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα..»  θα προβάλλει  δυναμικά όλα τα είδη κλασσικού και εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρει η Ελλάδα και ενδιαφέρουν τον εγχώριο αλλά κυρίως τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η βιομηχανία του Τουρισμού αποτελεί κύριο πυλώνα στρατηγικής σημασίας  για την οικονομία της χώρας μας και συνδέεται με πάρα πολλούς παραγωγικούς κλάδους της αγοράς και προσφέρει επίσης μεγάλη απασχόληση εργαζομένων.

Το  2013 αποτέλεσε χρονιά καθοριστική για την ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού και αποδείχτηκε ότι με την γενικότερη προσφορά των ποιοτικών υπηρεσιών και τις καλύτερες τιμές η άνοδος του τουρισμού ήταν θεαματική  και προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί.

 

 

Τελικός στόχος της έκθεσης και όλων των παράλληλων εκδηλώσεων είναι  η δυναμική  προβολή και προώθηση του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος  τόσο στην Ελλάδα                      όσο και στο εξωτερικό.

ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Έκθεση θα καλύψει όλα τα είδη τουρισμού, παραδοσιακού και σύγχρονου:

Αγροτουρισμός , Θρησκευτικός τουρισμός, Γαστρονομικός τουρισμός (Ανάδειξη των Ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής και της Ελληνικής τοπικής κουζίνας), Αρχαιολογικός τουρισμός, Αθλητικός τουρισμός, Ποδηλατικός τουρισμός,  Ορειβατικός τουρισμός,  Περιπατητικός τουρισμός, Ιαματικός τουρισμός, Θαλάσσιος τουρισμός, Καταδυτικός τουρισμός,  Οικοτουρισμός, Συνεδριακός τουρισμός, Χειμερινός τουρισμός, City Break (Αστικός τουρισμός),κ.α.  ,

ΕΚΘΕΜΑΤΑ

Η Έκθεση θα παρουσιάσει :                                                                                                              ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ( προβολή τουριστικών περιοχών)                                                                                                       ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ (Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, Μοναστηριακά συγκροτήματα και Μονές, Σπήλαια, Εθνικοί δρυμοί)                                                                                                        ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ( Αεροπορικές εταιρίες,  Ναύλωση Σκαφών Αναψυχής, Ναυτιλιακές εταιρίες επιβατηγών πλοίων, εταιρίες κρουαζιερόπλοιων, πούλμαν και οχημάτων)                                                                                                                                            ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ  (Ξενοδοχεία και  παραδοσιακοί ξενώνες,Ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, Spa Resorts, Αγροτικά καταλύματα, Κάμπινγκ, Χιονοδρομικά Κέντρα, Μαρίνες)                                                                                                                                          ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ (Ελληνικά παραδοσιακά τρόφιμα και ποτά)                                                                          ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Tour Operators, Πρακτορεία Τουρισμού, Γραφεία Οργάνωσης Συνεδρίων και εκδηλώσεων)                                                                                                                 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ( Εξυπηρέτησης τουριστών , τροφοδοσίες ξενοδοχείων, καταλυμάτων και πλοίων)                                                                                                                  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ( Κατασκευές και έργα υποδομής, εφαρμογές λογοσμικού, μηχανοργάνωση, κ.λ.π.)                                                                                                                                                                                                     

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

Ειδικά για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού στο  εξωτερικό,  οι διοργανωτές της  Έκθεσης , με στόχο την προσέλκυση διεθνών buyers,  τουριστικών γραφείων και άλλων επαγγελματιών, θα υλοποιήσουν  το Πρόγραμμα  «MEET  THE GREEKS - Γνωρίστε τους Έλληνες»  το  οποίο θα πλαισιωθεί, εκτός των άλλων προγραμμάτων, και από πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις προβολής διαφόρων   τοπικών τουριστικών περιοχών. 

Στόχος του Προγράμματος είναι να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον διεθνών δικτύων Buyers και Tour Operators του εξωτερικού.                                                                                                                          Σε πολλούς και σημαντικούς από τους επαγγελματίες επισκέπτες του εξωτερικού οι οργανωτές θα καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους.                                                                                                                            Επίσης οι προγραμματισμένες και άρτια οργανωμένες επαγγελματικές συναντήσεις Β2Β των επισκεπτών με τους εκθέτες θα δώσουν ιδιαίτερη ώθηση στην

 

 

πραγματοποίηση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών με τουριστικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.  

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ       

Η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM EXPO 2014 θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με κορυφαίο το

  • Διεθνές Συνέδριο «Ο Ελληνικός Τουρισμός στη νέα εποχή».                                                                        Την επιστημονική οργάνωση του Συνεδρίου ανέλαβε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)  και με την προσωπική συμβολή του Προέδρου του κ. Κ. Μίχαλου.                                                                                                                                                                              Στο Διεθνές Συνέδριο θα συμμετέχουν κυρίως:                                                                                 -- Υπουργεία και Δημόσιοι Φορείς από την Ελλάδα                                                                                  -- Επιμελητήρια, Επαγγελματικοί φορείς και Επιχειρήσεις Τουρισμού  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.                                                                                                                                                        -- Η τοπική αυτοδιοίκηση θα συμμετέχει με Περιφέρειες και Δήμους.                                                  -- Φορείς του Τουρισμού από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι  θα μπορούν να διοργανώσουν επίσης και τις δικές τους επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις σε πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα που θα διατεθεί από τους οργανωτές δωρεάν.
  • 1η Συνάντηση Επιμελητηρίων (  Ειδική θεματική ενότητα του Συνεδρίου). Στη συνάντηση θα προσκληθούν υψηλόβαθμα στελέχη Επιμελητηρίων (Βιομηχανικών, Εμπορικών και Επαγγελματικών) από την Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία θα αναδείξουν  τις προκλήσεις, θα αποτυπώσουν τα προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς.
  • 1η Πανελλήνια Συνάντηση Περιφερειών για το Τουρισμό. Περιφερειάρχες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συμμετέχουν και θα προτείνουν λύσεις για την ανάπτυξη του Ελληνικού τουρισμού.
  • Forum  με θέμα : Ελληνική Γαστρονομία.  Ένα νέο εργαλείο marketing για τον Ελληνικό τουρισμό. Η συμβολή της Ελληνικής κουζίνας στην ποιότητα του τουρισμού,  με  συμμετοχή επίσημων φορέων του Τουρισμού, ειδικών αλλά και παραγωγών ελληνικών τροφίμων. Το Forum θα αναδείξει τις δυνατότητες εξωστρέφειας των Ελληνικών Παραδοσιακών προϊόντων και της Ελληνικής τοπικής κουζίνας  μέσα από τον τουρισμό.                                                                                                                              Θα πλαισιωθεί επίσης από επιδείξεις μαγειρικής γνωστών chefs  μονάδων τις οποίες θα παρακολουθήσουν οι  επαγγελματίες και οι προσκεκλημένοι buyers του εξωτερικού, ενώ θα γίνει παρουσίαση  και της Μοναστηριακής κουζίνας.
  • Το Ελληνικό Εστιατόριο. Παράλληλη εκδήλωση της γαστρονομίας η οποία έχει σαν στόχο την προώθηση της γαστρονομικής μας παράδοσης και ανάδειξη της εγχώριας παραγωγής σε χώρους εστίασης. Ξενοδοχεία και εστιατόρια υψηλής  γαστρονομικής ποιότητας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα παρουσιάσουν  το δικό τους Ελληνικό μενού με γεύσεις Μεσογείου.
  • Forum : Ελληνικά Λιμάνια & Κρουαζιερόπλοια. Με τη συμμετοχή των αρμόδιων επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες και η δυναμική του τουρισμού κρουαζιέρας, η αναγκαιότητα αλλαγών σε υποδομές και υπηρεσίες για την εκμετάλλευση του home porting                                                                                                                                                                                                                                                                                               αλλά και οι τρόποι του οικονομικού και ποιοτικού εφοδιασμού των κρουαζιερόπλοιων.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ     

Η έκθεση θα προβληθεί δυναμικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως εξής:     Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots.

Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε επαγγελματικά περιοδικά.

Προβολή στο Google και στο Facebook. 

Συνεχής αποστολή ενημερωτικών News letters σε χιλιάδες φορείς, επιχειρήσεις και επαγγελματίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αποστολή 100.000 έντυπων προσκλήσεων  σε φορείς και επιχειρήσεις.

Γιγαντοοθόνες στις αίθουσες της έκθεσης θα προβάλλουν τουριστικούς προορισμούς, αρχαιολογικούς χώρους  και αξιοθέατα  περιοχών της Ελλάδος εκπρόσωποι των οποίων βεβαίως θα εκθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

 Πρωτοποριακά θα δημιουργήσουμε ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ.                                          Οι εκθέτες που επιθυμούν θα μπορούν να προσφέρουν ειδικές εκπτώσεις και εναλλακτικά άλλες προσφορές, σε όσους επισκέπτες επιλέξουν  να επισκεφθούν την περιοχή που εκπροσωπούν ή επιθυμούν  να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Όλες οι προσφορές θα αναρτηθούν στο site της έκθεσης και επίσης θα διανέμονται εγγράφως στους επισκέπτες.                                                                                                                                   Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν να καταθέσουν στο ειδικό γραφείο  της έκθεσης και στο site του οργανωτή,  την επιθυμία τους  να επισκεφθούν τους συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και οι οποίοι  θα έχουν προσφορές και εκθεσιακές εκπτώσεις.


Οργάνωση LEADEREXPO-LEADERTECH, Κονίτσης  3-5, 15125 Μαρούσι

Τηλ. 210-6141164, fax 210-8024267, e-mail info@leaderexpo.gr, web www.leaderexpo.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Μπένια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου