Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτος βαθμός.... εκτός

(Φωτό αρχείου)

 Τον πρώτο της βαθμό εκτός έδρας κατάφερε να πάρει η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής απέναντι στον Άρατο Κιάτου, ομάδα που στον πρώτο γύρο στη Ναύπακτο είχε νικήσει 3-1. Η ήττα ήρθε στο tie break με 15-13 αφήνοντας μία πικρία στους Ναυπάκτιους που όμως αγωνιστικά δεν ήταν σε καλή μέρα.
Η καλή μέρα λένε φαίνεται από την αρχή, αλλά κάποιες φορές μπορεί να στραβώσει και στην πορεία. Η Ομόνοια, παρότι δεν το συνηθίζει, ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, είχε ελαφρό προβάδισμα στο σκορ και έφτασε λίγο πριν το τέλος να προηγείται με 16-20 και 18-21. Δικά της συνεχόμενα λάθη όμως επέτρεψαν στον τοπικό Άρατο να κάνει ένα σερί έξι πόντων και να φτάσει πρώτος στο σετ μπολ παίρνοντας τελικά και το σετ με 25-22. Αντίθετη ήταν η εικόνα στο δεύτερο σετ. Η ομάδα του Κιάτου ήταν αυτή που προηγήθηκε με 9-7, αλλά με συνεχόμενους πόντους του Παύλου από το σερβίς έγινε το 9-12. Ο Άρατος προσπάθησε να κάνει ό,τι έκανε και στο πρώτο σετ, όταν η Ομόνοια προηγήθηκε με 16-21 αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε με το σκορ να γίνεται 1-1 στα σετ (22-25).
Χωρίς ρυθμό η Ομόνοια στο τρίτο σετ, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει σε κανένα σημείο τον Άρατο. Λίγο πριν το τέλος κατάφερε να μειώσει σε 20-18 αλλά αρχικά τα δικά της λάθη και στη συνέχεια δύο κόκκινες κάρτες από το διαιτητή Κούγια σε Τσακανίκα και Μητρόπουλο, έκριναν το αποτέλεσμα με 25-19 υπέρ των γηπεδούχων. Το καλύτερο σετ για τους Ναυπάκτιους ήταν το τέταρτο. Βρήκαν λύσεις στα πολλά προβλήματά τους, πήραν από την αρχή διαφορά την οποία και μεγάλωσαν στο τελικό 18-25 στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.
Με φόρα από το τέταρτο σετ μπήκε η Ομόνοια στο τάι μπρέικ. Πήγε στην αλλαγή γηπέδων προηγούμενη 3-8 δείχνοντας πως αν και δύσκολα είχε ξυπνήσει. Οι παίκτες του Αράτου όμως είχαν πολλά ακόμα να δώσουν. Μείωσαν τη διαφορά και κατάφεραν να ισοφαρίσουν 10-10 ανατρέποντας τα δεδομένα του αγώνα και τελικώς παίρνοντας το παιχνίδι με 15-13, αποτέλεσμα που δίνει δύο βαθμούς στον νικητή και έναν στον ηττημένο.
Με το αποτέλεσμα αυτό η Ομόνοια μπορεί να έρχεται πιο κοντά στον αρχικό της στόχο που είναι η παραμονή, απομακρύνεται όμως το ενδεχόμενο της τετράδας, όχι τόσο λόγου του αποτελέσματος όσο λόγω της απόδοσής της μακριά από τη Ναύπακτο.
Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι έχει να δώσει η Ομόνοιας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο στις 15.30. Αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Πάτρας θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο στα εντός έδρας παιχνίδια της.
Άρατος Κιάτου (Λούτας Γ.): Γιαννάκαινας, Κοκκωνάκης, Ντούλα, Πρέζας, Τσιανάκας, Τηγάνης, Μπεκιάρης, Τσόρης, Μερμίγκης, Τσιάνος.
Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Παύλου, Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σουρτσέ, Μητρόπουλος, Θεοφάνης, Τσούσης, Λουκάς Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου