Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο "γεροντοποντικός" της Πλατείας... λιμένος

 


Κατηφορίζοντας από του Φαλτσοπόρτι και περνώντας μπροστά από το σπίτι του φίλου μου του Σάκη (να τον καλημερίσω με την ευκαιρία) πήγα να καμαρώσω τη νύφη του Κορινθιακού από το ρολόι
Άναψα τσιγάρο και στάθηκα απέναντι από το Χαμαμ…
Και όπως κάπνιζε το τσιγάρο μου σκέφτηκα πως έτσι καπνίζει και ο Έπαχτος. Σαν τα μισοκαμμένα στεφάνια του Μάη που καίμε πίσω απ' τον Αι Δημήτρη τ' Αγιαννιου του Ριγανά. Κάπνα να δουν τα μάτια σου...
«Στο καφενείο οι ποντικοί βγάλανε γλώσσα και φωνή»
Επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο με 57 θέματα λέει….

«Ο Γιάννος και η Μαριώ ψωνίζουν μακριά από ‘δω»
Το ντοκιμαντέρ της Ναυμαχίας άναψε φωτιές. Αυτό που έφτιαξε ο Ναυπάκτιος δεν το κάνει αποδεκτό η Μαρία γιατί δεν της άρεσε και θα το δώσει λέει σε άλλον να το φτιάξει.. με απευθείας ανάθεση κι αυτό να φανταστώ ε? Κρίμα για το παιδί που ασχολήθηκε γιατί ίσως είναι ένας από τους πιο αξιόλογους και διαβασμένους στο θέμα της Ναυμαχίας. Βλέπεις τα δικά μας τα αξιόλογα παιδιά τα βάζουμε στην άκρη για να δώσουμε μεροκάματα μακριά από τον τόπο μας.

«Το Ξενία Γιάννο μου νύχτα πας να δώσεις μα γρήγορα ο Τάκης θα σε κάνει να μετανιώσεις»
Το Ξενία ξέθαψε ο Γιάννης μας τώρα που τελειώνει τη θητεία του στο Δήμο. Γιατί τώρα στα τελειώματα και έτσι βιαστικά? Κάτι άσχημο μυρίζει στους ποντικούς αυτή η βιασύνη.

«Το νου σου Αντρίκο μου «τρελέ», θα πάρεις πόδι που τα ‘βαλες με το Μπουλέ»
Ο άρχοντας μας για άλλη μια φορά έστησε ξόβεργες σε ένα μεμονωμένο πρόσωπο και με βαριές και χωρίς βάση κατηγορίες τον έφτασε στα άκρα. Μα να κατηγορεί τον Αντρέα ότι αυτός έφερε προίκα το χρέος της ΔΕΥΑ και ταυτόχρονα να έχει στενούς συνεργάτες τα πρωτοπαλίκαρα που τις διοικήσαν? Τον έπνιξε το δίκιο τον Αντρέα. Τον καταλαβαίνω. Αλλά ρε Αντρίκο και εσύ τι την ήθελες την πένα στα μούτρα του προέδρου μας από το Πλάτανο? Θες να τον στραβώσεις και αύριο να μην μπορεί να δει ξεκάθαρα που γέρνει η παλάντζα ώστε να τρέξει να προλάβει μια θεσούλα? Μου θύμησες ένα παλιό περιστατικό λίγο πιο πάνω από τον προβλήτα του Αντιρρίου, όταν ένας νέος οξύθυμος, σγουρομάλλης δημοτικός σύμβουλος χίμηξε να χτυπήσει τον τότε Δήμαρχο. Αλλά και εσύ Τάκη μου πες μια κουβέντα για το θέμα με το φέσι της ΔΕΥΑ. Βάλε λίγη πλάτη στον Αντρέα. Είσαι γνώστης, βοήθα λίγο. Και αφού δεν τον στήριξες βάλτον σε σειρά τουλάχιστον… μην σκύβεις το κεφάλι και κάνεις πως δεν συμβαίνει τίποτα. Έτσι θα κάνεις κουμάντο το Δήμό αύριο που θα σε κάνουμε Δήμαρχο? Αντρίκο πρόσεχε γιατί θα σε «ξεσπιτώσουν» τα «συντρόφια», και μάλιστα από ένα σπίτι που ήσουν από τους πρώτους που μπήκες μέσα και το έχτισες.

«Από «ΤΣΕΠΗ» ο συνδυασμός είναι κούφιος εντελώς»
Ο Γούλας άκουσα την Κυριακή κέρασε καφέ στο ξενοδοχείο του Βασιλόπουλου. Ο κάθε επίτροπος πλήρωσε τον δικό του…
Καφές της παρηγοριάς ή καφές για να ξυπνήσετε από το όνειρο που ζείτε?
Μαζεύτηκαν σε «κλειστή» επιτροπή, και καλά, καμιά 80αριά πλάτες και σβέρκοι να οργανώσουν τον αγώνα. Στην κεφαλή της τράπεζας ο Γιώργος με το Γιώργο. Αλλά συνδυασμός χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει. Δεξιά και αριστερά φάτσες άγνωστες που θα κληθούν να στήσουν ψηφοδέλτιο και να τρέξουν την προεκλογική περίοδο. Κάποιος στο καφενείο σφύριξε πως έχει 60 υποψηφιότητες ήδη. Σα μεγάλο δεν είναι το νούμερο ρε Γιώργο για Φλεβάρη μήνα. Πότε πρόλαβες? Για κάτσε να τα βάλουμε λίγο κάτω τα νούμερα. 60 ανθρώπους για να τους πλησιάσεις και μόνο θες από μισή μέρα τον καθένα, και αν σκεφτείς πως εσύ έχεις ανακοινώσει υποψηφιότητα εδώ και 2-3 βδομάδες τα νούμερα δεν βγαίνουν. Άνοιξαν και γραφείο, ανανεωτικό και δημιουργικό. Στο ρεφενέ το δώσανε να έχουν για να παίζουν.

«Τα δαχτυλάκια πρήζονται και όλο μεγαλώνουν και τα δαχτυλίδια που φορούν δύσκολα ξεσκαλώνουν»
Ο Θανάσης έβαλε μπροστά για πιο μεγάλα πράγματα. Περιφέρεια κ βάλε. Αμ δε…. Δεν θα σας το κάνει το χατίρι ο Θανάσης να σας αφήσει μόνους.
Αφήνει την Ναύπακτο ο Θανάσης? Πολλοί του ζητούσαν το δαχτυλίδι αλλά δεν νομίζω να το έδινε εύκολα. Θα προτιμούσε να έβαζε στο συρτάρι του γιατί δεν ξέρεις καμιά φορά πως τα φέρνει η ο καιρός. Να το πέρναγε τόσο νέος και τόσο δραστήριος σε άλλο δάχτυλο? Και αν το ήθελε πίσω ξέρει πως δεν θα βγαίνει εύκολα… Ο Θανάσης δήλωσε παρών και μάλιστα βροντερό. Θα με θυμηθείτε…

Το τσιγάρο μου έφτασε στη γόπα….
Ας συνεχίσω την βόλτα μου προς το ρολόι να δω τι ώρα είναι, γιατί οι άλλοι ποντικοί θα παραγγείλουν το ουζάκι στο καφενέ του Νίκου χωρίς εμένα!!!

Αυτά τα λίγα από τον…
Γεροποντικό της Πλατείας Λιμένος




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου