Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η λίστα με τις.... μίζες


- Στη λίστα υπάρχουν πληρωμές από το 1999 έως το 2007 προς φυσικά πρόσωπα και εταιρείες
- Όλες οι μίζες είναι σε μετρητά και σε κάποιοι λογαριασμοί και ρέπος
- Μετά την απολογία του ο Α. Κάντας αφέθηκε ελεύθερος για την υπόθεση για τις μίζες από τη Wegmann
- Πρόκειται για κατάλογο από την εταιρεία I good που ανήκε στον προφυλακισμένο Δημήτρη ΠαπαχρήστοΊλιγγο προκαλούν τα ποσά από τις μίζες για τα εξοπλιστικά όπως προκύπτει από μία λίστα με πληρωμές που σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο σπίτι του προφυλακισμένου για την υπόθεση, Δημήτρη Παπαχρήστου, μετά από έρευνες των αστυνομικών. 
Όπως προκύπτει από τη λίστα, πρόκειται για έναν κατάλογο από την εταιρεία I good ιδιοκτησίας του Δημήτρη Παπαχρήστου, μέσω τηες οποίας φέρεται να πλήρωνε τις μίζες στον αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα και όχι μόνο.
Το συγκεκριμένο έγγραφο ντοκουμέντο που βλέπει το φως της δημοσιότητας είχε κατασχεθεί από το σπίτι του κ. Παπαχρήστου κατά τη σύλληψή του. 
Προκύπτουν πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων και στρατιωτικών και τα χρήματα στέλνοντας από την γερμανική εταιρεία Krauss Maffei και από εκεί "έφευγαν" για Ελβετία. 
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Κάντα να δίνει συγκεκριμένα στοιχεία και να κατονομάζει και πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ένα εκ των δύο πολιτικών προσώπων βρίσκεται ακόμα στην ενεργό δράση. 
Το ερώτημα είναι αν ο Κάντας έδωσε στοιχεία ή ενέπλεξε αυτά τα ονόματα με βάση τη λογική ότι «δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου