Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Εγκύκλιος της εφορίας για τους αγρότες

Η εγκύκλιος της εφορίας για τους αγρότες

 


Προθεσμία μέχρι τις 20 Μαρτίου για να προσέλθουν στην Εφορία έχουν οι αγρότες που είναι υποχρεωμένοι να ανοίξουν λογιστικά βιβλία εσόδων - εξόδων. Η λεπτομερής εγκύκλιος για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους εκδόθηκε από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Το καθαρό εισόδημα θα φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ. Το τέλος επιτηδεύματος, όπως σε όλους τους επαγγελματίες, προσδιορίζεται στα 650 ευρώ και η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος στο ύψος του 55%

Στην Εφορία για άνοιγμα βιβλίων και έναρξη επιτηδεύματος το αργότερο μέχρι τις 20 Μαρτίου θα πρέπει να προσέλθουν εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, σύμφωνα με τη διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών για το νέο καθεστώς φορολόγησής τους.
Οσοι το 2013 είχαν τζίρο από πωλήσεις ή παραδόσεις αγροτικών προϊόντων που ξεπερνούσε τα 10.000 ευρώ ή έλαβαν κοινοτικές επιδοτήσεις πάνω από 5.000 ευρώ υποχρεούνται να τηρούν βιβλία, να εκδίδουν παραστατικά τιμολόγια, ακόμη και αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές και ταυτόχρονα να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου