Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αήττητη η Ομόνοια στη.... Ναύπακτο


Μεγάλη νίκη έκανε η ανδρική ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου, το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στο κλειστό του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου. Νίκησε με 3-2 την ΕΑΠ, διατηρώντας το αήττητο στην έδρας της στη δύσκολη μάχη που δίνει για την παραμονή στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Καλό ξεκίνημα έκαναν οι γηπεδούχοι που προηγήθηκαν με 8-5, χωρίς όμως να έχουν την ανάλογη συνέχεια. Η ΕΑΠ κατάφερε και ισοφάρισε γρήγορα, πήρε προβάδισμα που όχι μόνο δεν το έχασε, αλλά το διεύρυνε παίρνοντας το σετ με 16-25 δείχνοντας πως έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Οι παίκτες της Ομόνοιας μπήκαν δυνατά στο δεύτερο σετ, κοντράροντας στα ίσα έναν σπουδαίο αντίπαλο. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο σκορ με την ΕΑΠ μα παίρνει μικρή διαφορά 16-19, αλλά την Ομόνοια να απαντά με ένα 5-0 σερί με πολύ καλό σερβίς από τον Παυλόπουλο και την τριάδα Παπαηλιόπουλο Σ.-Θεοφάνη-Σουρτσέ να τελειώνουν τις φάσεις στο φιλέ. Η ΕΑΠ ισοφάρισε σε 21-21, η Ομόνοια ήταν αυτή όμως που πήρε το σετ με 25-22 ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Αν και στην αρχή του τρίτου σετ η Ομόνοια βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ, σιγά σιγά βρήκε ρυθμό, βρήκε πολλές λύσεις σε επίθεση και μπλοκ και κατάφερε να κτίσει μία διαφορά ασφαλείας που τις έδωσε το σετ με 25-19. Στο επόμενο σετ οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 4-0 και φάνηκαν να ελέγχουν το παιχνίδι, κρατώντας τη διαφορά ως το 10-7. Η ΕΑΠ όμως όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά έκανε την αντεπίθεσή της σε ένα σετ που από το 10-10 και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο. Τρία σετ μπολ είχε η ΕΑΠ στο 21-24, η Ομόνοια κατάφερε να σπάσει μόνο τα δύο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.
Με τον Παυλόπουλο να συνεχίζει τα καλά του σερβίς, η Ομόνοια πήγε στην αλλαγή των γηπέδων προηγούμενη με 8-5. Η ΕΑΠ και πάλι αντέδρασε, ισοφάρισε και πέρασε μπροστά με 10-11. Με δύο καλές προσπάθειες από την Ομόνοια το σκορ έγινε 12-11, η ΕΑΠ το έκανε 12-13 για να δώσει νέα απάντηση η Ομόνοια κάνοντας το 14-13. Πιο τυχερή η Ομόνοια στους τελευταίους πόντους πήρε το σετ με 16-14 και μαζί τη νίκη απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο.
Συνολικά η απόδοση της Ομόνοιας ήταν πολύ καλή , αφού δούλεψε καλά σε ομαδικό επίπεδο έχοντας σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο σε κρίσιμα σημεία. Ακόμα πιο σημαντική ήταν η βοήθεια του κόσμου στην εξέδρα, που δεν άφησε τους παίκτες σε ησυχία, στις σχεδόν 2.30 ώρες που κράτησε η αναμέτρηση.
Με τη νίκη της αυτή η Ομόνοια έφτασε τους 5 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Την πρώτη θέση μοιράζονται Απόλλων και Λουτράκι με 12, τρίτη είναι η ΕΑΠ με 10 και τέταρτος ο Κόροιβος με 6. Κάτω από τη ομάδα της Ναυπάκτου είναι ο Άργης και το Κιάτο με μία νίκη και τρεις βαθμούς ενώ χωρίς νίκη παραμένει ο Πυργέας στην τελευταία θέση.
Επόμενος αντίπαλος για την Ομόνοια είναι ο Άργης Καλαμάτας το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 15.30 στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου.
 Ομόνοια Ναυπάκτου (Γιώργος Μητρόπουλος): Κόκκαλης Θ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Λουκάς Χ., Σουρτσέ, Παπαηλιόπουλος Β., Μητρόπουλος, Σακκούλης, Θεοφάνης, Τσούσης.
Ε.Α. Πατρών (Αντώνης Γεράνιος): Καραμπέρης, Σαρακίνης, Παναγιώτου, Δρακόπουλος, Γεράνιος, Σύρος, Κάββουρας, Πετούσης, Πατρινός, Τσαρκάτογλου, Χριστοφής, Παπαδόπουλος Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου