Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

1η Επιστημονική Συνάντηση ΣυνΕργασίας στη Ναύπακτο


Ο ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων και το ΥΠΕΚΑ, με τη στήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας – Lepanto και του Δήμου Ναυπακτίας, διοργανώνουν την 1η Επιστημονική Συνάντηση ΣυνΕργασίας, στη Ναύπακτο, 24-26 Ιανουαρίου, με θέμα «Μελέτες Μορφολογικών Κανόνων Δόμησης – Αρχιτεκτονική Κληρονομιά».


Η Συνάντηση συνΕργασίας θα περιλαμβάνει:

1. Παρουσίαση από τους μελετητές των περιφερειακών ενοτήτων της πορείας εκπόνησης των μελετών αυτών, της μεθοδολογίας και των επιλογών στην επιστημονική τους προσέγγιση. 

2. Τοποθετήσεις και Συζήτηση με αντικείμενο τη σύνδεση του αντικειμένου των μελετών με τους ορισμούς και τις αρχές διατήρησης της αυθεντικής κατάστασης και της αειφόρου αξιοποίησης του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. 
 
3. Εκπόνηση πορισμάτων για τη συγκρότηση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας σε ιστορικό ή μη περιβάλλον, ως συμβολή για τον εμπλουτισμό των προδιαγραφών για την Β΄ φάση, πού επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ.

Η ενεργή συμμετοχή και παρέμβαση όλων των παραγόντων, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση των όρων άσκησης της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση των προοπτικών αξιοποίησης των συμπερασμάτων της Επιστημονικής αυτής Συνάντησης
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 και Σάβαατο 25 Ιανουαρίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η συνεδρίαση θα γίνει στο Αρχοντικό του Μπότσαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου