Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Δε θα περικοπούν οι συντάξεις, δήλωσε ο Κατρούγκαλος Αναδιανομή πλούτου, εγγυημένες συντάξεις και πάταξη της φοροδιαφυγής είναι οι βασικοί άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» τον Κώστα Μπλιάτκα, διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα υπάρξουν περικοπές στις συντάξεις και τόνισε ότι η βασική φιλοσοφία της κυβερνητικής πρότασης είναι να παρέμβει και να δημιουργήσει κοινωνική δικαιοσύνη, μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

«Δεν μπορεί μόνο οι μισθωτοί να σηκώνουν το βάρος του ασφαλιστικού» είπε και χαρακτήρισε το ασφαλιστικό "άλυτο πρόβλημα", αν δεν υπάρξει ανάπτυξη της οικονομίας.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα δύο πράγματα· να εξυπηρετήσουμε τον άνεργο και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξης της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά και επέκρινε όσους υποστηρίζουν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις. »Κανείς δεν πρόκειται να έχει περικοπή σύνταξης. Το έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους και ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου