Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι αρραβωνιασμένοι να μην πιάνονται απο το... χέρι!

Τουρκία: Οι αρραβωνιασμένοι δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι

© Παρέχεται από: ΣΚΑΪ.gr
Ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια δεν πρέπει να κρατιούνται χέρι-χέρι, αλλά ούτε να περνούν χρόνο μόνοι τους κατά τη διάρκεια της περιόδου που παραμένουν αρραβωνιασμένοι, εξέδωσε το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Τουρκίας, η Διεύθυνση Θρησκευτικών υποθέσεων (Diyanet).

«Σε αυτήν
την περίοδο, δεν είναι κακό τα ζευγάρια να συναντιούνται και να μιλούν για να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, εφόσον έχει ληφθεί μέριμνα να μην είναι ιδιωτική η συνάντηση. Εντούτοις, θα μπορούσαν να υπάρξουν ανεπιθύμητα συμβάντα με ή χωρίς την γνώση των οικογενειών τους… όπως φλερτ, να συζούν ή να μείνουν μόνοι (μεταξύ τους). Αυτό μπορεί να τροφοδοτήσει τα κουτσομπολιά ενώ το κράτημα των χεριών είναι κάτι που το Ισλάμ δεν επιτρέπει» αναφέρει χαρακτηριστικά η Diyanet σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, απαντώντας σε ένα δημόσιο ερώτημα.


Στο πλαίσιο αυτό, προτρέπει τα ζευγάρια να περνούν την περίοδο που είναι αρραβωνιασμένα «σύμφωνα με τις ισλαμικές νόρμες», ενθαρρύνοντας τους να μην κάνουν θρησκευτικό γάμο αν δεν έχουν αποφασίσει πρώτα πολιτικό.

Η Diyanet, που σήμερα είναι ένα από τα καλύτερα κρατικά χρηματοδοτούμενα ιδρύματα της Τουρκίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο παρελθόν σχετικά με τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της σχετικά με την χρήση του χαρτιού τουαλέτας και τα προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν οινόπνευμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου