Απολύονται 44 διοικητές και 15 υποδιοικητές νοσοκομείων από τα καθήκοντά τους μετά την αξιολόγηση που υπέστησαν.Από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 παύονται σύμφωνα με το Υπουργείο και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.
Η αξιολόγηση έγινε από 5μελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ενώ, για πρώτη φορά προηγήθηκε αυτής της αξιολόγησης, μια λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και 10 μήνες, με τη διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών.
Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.
Τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί διοικητές και αναπληρωτές διοικητές είναι:
- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.
- Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.
- Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.
- Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.
- Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.
- Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.
- Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.
- Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.
- Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.
- Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).
Το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μέσα στο 2016 θα καταφέρει να αναδιοργανώσει το ΕΣΥ με αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, κάνοντας προσλήψεις προσωπικού και βελτιώνοντας στις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου