Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ανοιχτή Επιστολή Αντώνη Δρόσου


Κορωπί, 13 Μαΐου 2013

Ανοιχτή επιστολή του Αντώνη Δρόσου
προς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Χομοριτών.

Με έκπληξη διάβασα, τόσο στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ναυπακτιακά Νέα», όσο και στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΧΟΜΟΡΗΣ ( ΑΡ.φ. 19), ότι ο απερχόμενος και νυν Πρόεδρος του Συλλόγου  κ. Μπάμπης Χαντζής κατέθεσε στη Γενική Συνέλευση πρόταση ''να τιμηθεί για την πολιτιστική προσφορά του ο συγχωριανός μας κ. Αντώνης Δρόσος'' και ότι η πρόταση «υπερψηφίσθηκε ομόφωνα».

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) για την ομοφωνία τους και να τους διαβεβαιώσω ότι στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου θα συνεχίσω να τους τιμώ με το έργο μου και την παρουσία μου στο χωριό μας και τον Πρόεδρο του Συλλόγου προσωπικά για την πρωτοβουλία του και να παρατηρήσω ότι θα περίμενε κανείς   κ. Πρόεδρε να είχατε αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προηγηθούν της πρότασής σας τα εξής αυτονόητα θέματα, που θα αποτελούσαν και την αντικειμενική βάση της πρότασή σας:
1.Να είχατε δημοσιεύσει και καταθέσει για τα πρακτικά της Γ.Σ. το πρακτικό του λογιστικού ελέγχου, που ζήτησε να διενεργηθεί η τότε Επιτροπή της Εφημερίδας, μετά τις γνωστές φήμες για την τύχη των χρημάτων του κ. Παναγιώτη Σκιαδά, το οποίο πρακτικό ο ίδιος εσείς και ο Ταμίας του Συλλόγου συνυπογράψατε και επικυρώσατε και παραλάβατε το υπόλοιπο των χρημάτων της εφημερίδας σε τραπεζική επιταγή 3.698,37 €.
2.Να  είχατε αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε η Γ.Σ. να είχε ενημερωθεί και επικυρώσει με τη σειρά της το αποτέλεσμα του λογιστικού ελέγχου, με ειδική αναφορά στο θέμα λόγω της σοβαρότητας.

3.Να είχατε εξηγήσει στη Γ.Σ, αν ο νυν Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Παν. Σκιαδάς, το όνομα του οποίου εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση, ενημερώθηκε και από εσάς για τον έλεγχο και την πλήρη τάξη των λογαριασμών. Και αν ναι, τότε παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, γιατί μέχρι σήμερα εσείς και ο ίδιος ο κ. Σκιαδάς δεν πήρατε δημόσια θέση με γραπτή σας δήλωσή, καταχωρημένη στο έντυπό σας.
4. Να είχατε εξηγήσει στη Γενική Συνέλευση, πού πήγαν τα χρήματα (3.698,37ευρώ) των μόνιμων συνδρομητών της εφημερίδας και κυρίως των συνδρομητών  που δεν ήταν μέλη του Συλλόγου, τα οποία χρήματα είχαν ειδική αποστολή, κατοχυρωμένη στον ομόφωνα εγκεκριμένο από τη Γ.Σ. κανονισμό λειτουργίας της εφημερίδας και τα οποία εξασφάλιζαν την ανεξάρτητη οικονομικά και κατ΄ επέκταση αδέσμευτη εφημερίδα, με αποτέλεσμα, πέραν των άλλων,  να περιέλθει αυτή σήμερα σε καθεστώς πλήρους εξάρτησης από «χορηγούς» και «ευεργέτες».

Δυστυχώς, για ευνόητους λόγους, τα παραπάνω αυτονόητα θέματα δεν τέθηκαν στη Γενική Συνέλευση και ως εκ τούτου η πρότασή σας στερείται αντικειμενικού περιεχομένου και καθίσταται λίαν «ευάλωτη».

Εκ των πραγμάτων λοιπόν είμαι υποχρεωμένος να σας  καταστήσω σαφές ότι:
Επειδή δεν θέλω να γίνει σε καμιά περίπτωση η προσφορά μου προς την γενέτειρά μου,

·       ούτε  αντικείμενο αξιολόγησης από πρόσωπα που έχουν αφήσει ανοιχτά θέματα ηθικής τάξεως  απέναντί μου,

·       ούτε «διαδικασία ενσωμάτωσής μου στη λογική σας και στην τακτική σας,

·       ούτε «εργαλείο» αναμόχλευσης συγκρούσεων και διαχωρισμών μέσα στο χωριό μας αλλά και

·       ούτε «ευκαιριακή διαδικασία» νομιμοποίησης παλιών και μελλοντικών καταστατικών παραβιάσεων από την εκάστοτε ευκαιριακή πλειοψηφία, σας γνωρίζω ότι δεν αποδέχομαι την πρότασή σας για απονομή τιμητικής διάκρισης και θεωρώ υποχρέωσή μου να υπογραμμίσω ότι η πολιτιστική μου προσφορά έγινε και θα γίνεται  αθόρυβα για να τιμήσω τους ανθρώπους που πέρασαν και δημιούργησαν  στον τόπο και όχι από νοσηρή ματαιοδοξία, για να με αγγίζουν διακρίσεις και απονομές. Το ίδιο έμπρακτα τίμησα στο παρελθόν και αυτούς που σήμερα αποτελούν την απανταχού Χόμορη και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία τους και για την αγάπη που μου έδειξαν και μου δείχνουν σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Θέλω να τους διαβεβαιώσω  πως κάθε πράξη που βασίζεται στην ευθύτητα και στην ειλικρίνεια, στις κόρες δηλαδή της πραγματικής φιλίας και συνεργασίας, ανοίγει με σιγουριά το δρόμο για να οικοδομηθεί ένας καλύτερος κόσμος!

Τέλος σας πληροφορώ κ. Πρόεδρε:

·       ότι τα υπόλοιπα βιβλία μου, «Αντίλαλοι από τη Χόμορη», τα διαθέτω ο ίδιος δωρεάν, ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα και ανάγκες διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας του χωριού μας και

·       ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός Χομορίτης,  χωρίς να έχω καμία πλέον σχέση με αυτό το Σύλλογο.

Σας ευχαριστώ και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε την επιστολή μου αυτή στο προσεχές φύλλο της Φωνής της Χόμορης. 
                                                                                      Αντώνης Δρόσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου