Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Άρχισαν οι πανελλήνιες εξετάσεις - ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Χωρίς προβλήματα για την ώρα, μπήκαν οι μαθητές στις τάξεις


- Πρεμιέρα στις πανελλήνιες εξετάσεις με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας
- Στις 08:30 όπως ήταν προγραμματισμένο χτύπησε το κουδούνι
- Οι μαθητές ήταν πολύ πριν από τις 08:00 έξω από τα σχολεία 
- "Ειμαστε αγχωμένοι, αλλά όποιος έχει διαβάσει δε θα έχει πρόβλημα" είπε μαθήτρια στο NewsIt
- Απαγορεύονται τα κινητά την ώρα των πανελληνίων εξετάσεων
- Τον Ιούνιο οι βαθμολογίες, το τρίτο 10ημερο του Αυγούστου οι βάσεις
- Παραμένουν επιστρατευμένοι οι καθηγητές παρά την αναστολή της απεργίας της ΟΛΜΕ Άγχος, αγωνία. Η μεγάλη στιγμή για χιλιάδες μαθητές έφτασε. Οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκίνησαν, χωρίς προβλήτα για την ώρα και σήμερα, πρεμιέρα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Το κουδούνι χτύπησε κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο στις 08:30. Οι μαθητές έπρεπε να ήταν στο σχολείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν αλλά είχαν πάει πολύ πολύ νωρίτερα. Είπαμε, άγχος και αγωνία...
Οι μαθητές έχουν μαζί όλα τα... απαραίτητα, όπως στυλό, ταυτότητα, νερό αλλά όχι και τα κινητά τους, τα οποία απαγορεύονται και πρέπει να είναι κλειστά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η διάρκεια της εξετάσεις είναι τρεις ώρες.
Τη Δευτέρα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν με τα μαθήματα γενικής παιδείας, Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα δώσουν εξετάσεις από τις 15 έως τις 22 Ιουνίου.

Οι βαθμολογίες, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, θα ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και τον Ιούλιο θα κατατεθούν ηλεκτρονικά μηχανογραφικά. Οι βάσεις θα ανακοινωθούν το τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου.
Για πρώτη φορά, οι πανελλαδικές αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιότερων ετών.
Για τη διευκόλυνση των υποψηφίων, η διαδικασία απόκτησης κωδικού ασφαλείας που είχε διακοπεί προσωρινά, λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Όλοι οι υποψήφιοι, είτε των Γενικών Λυκείων (90% και 10%) είτε των Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδες Α' και Β') πρέπει να προσέλθουν στο λύκειό τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), τον οποίο θα δημιουργήσουν οι ίδιοι. Παράλληλα, όσοι από τους υποψήφιους εμπίπτουν σε κάποια ειδική περίπτωση (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να προσκομίσουν στο λύκειό τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ελεγχθούν και να χαρακτηριστούν ως ειδική περίπτωση.


Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται για τη διαδικασία (δικαιολογητικά, εγκύκλιοι, συχνές ερωτήσεις κ.λπ.) και αργότερα να επεξεργαστούν και να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο τους, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί περί τα μέσα Ιουνίου.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου