Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Απάντηση Β. Μπαρπαγιάννη σε... δημοσιεύματα!


ΤΑ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ

Από τον Β. Μπαρπαγιάννη – Αρχιτέκτονα – Μηχανικό – Μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας – Δημότη Ναυπάκτου.

 


Διαβάζοντας προσεκτικά τα τεύχη της Εβδομαδιαίων Εφημερίδων «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ PRESS» και «ΕΜΠΡΟΣ» δηλαδή τα φύλλα της Παρασκευής 24-5-2013, αποδίδοντας δε την σημασία που αρμόζει στα σχετικά δημοσιεύματα και στις σχετικά δημοσιευθείσες ανακοινώσεις, κάθε μορφής, είδους, ύφους, προσώπων και φορέων, αναφορικά με το ανακύπτον ζήτημα της τοποθέτησης των νέων φωτιστικών σωμάτων, περιμετρικά του Λιμένα της πόλης μας και με τις ιδιότητές μου, τόσο του απλού δημότη της πόλης της Ναυπάκτου και του Αρχιτέκτονα – Μηχανικού, όσο του μέλους του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας – Εκπρόσωπος της Αιτωλοακαρνανίας , με κατέκλυσε το ανάμεικτο συναίσθημα της χαρμολύπης, όπως πιστεύω, ότι το ίδιο συναίσθημα επηρέασε κάθε αναγνώστη αυτών των  φύλλων και αυτών των δημοσιευμάτων και ανακοινώσεων, αφού από την μία πλευρά με κατέκλυσε το συναίσθημα της χαράς, εφόσον αναγνωρίζεται και ομολογείται, χωρίς καμία διάψευση εκ μέρους του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, ότι η σχετική ανακοίνωσή του ήταν προσωπικού χαρακτήρα και ουδεμία σχέση έχει με το Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, όπως κατήγγειλαν τα μέλη που απαρτίζουν το Δ.Σ. αυτού, στην σχετική ανακοίνωσή τους, εφόσον κατ’ αυτούς, η σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκου Τσάτσου, επιδεικνύει και αποδεικνύει, για τον εαυτό του, ανεπίτρεπτο ρόλο νεροκουβαλητή αλλότριων επιδιώξεων, προσωπική ευτελή ιδιοτέλεια και την ένταξή του σε παιχνίδια πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων, που φθάνουν μέχρι την συκοφαντία και την ύβρη, χωρίς να υπηρετούν το σκοπό και τα καταστατικά συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου και χωρίς αυτό να συμβαίνει για πρώτη φορά, εκ μέρους του Προέδρου και παρά την όποια κριτική δέχθηκε, κατά το παρελθόν, από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Επίσης, μου προκλήθηκε το συναίσθημα της χαράς, εφόσον στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Δ.Σ.  του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου διαχωρίζουν σαφώς την θέση τους, από αυτήν του Προέδρου του, Νίκου Τσάτσου, εφόσον δηλώνουν ευθαρσώς, ότι δεν θα τον ακολουθήσουν στον κατήφορο που επέλεξε και ότι θα προασπίσουν την συλλογική λειτουργία του Δ.Σ. με κάθε νόμιμο μέσο, επιδεικνύοντας και αποδεικνύοντας την υγιή στάση τους, έναντι των υποχρεώσεών τους, από την ανάληψη των καθηκόντων τους, αφού, πέραν των άλλων, προχωρούν σε μία ολοκληρωμένη ανάλυση και κατάθεση των θέσεών τους και σε μια καλοπροαίρετη έκφραση κριτικής, καλώς εννοούμενη και πέρα, για πέρα αποδεκτή, εκ μέρους μου και θεωρώ και εκ μέρους κάθε δημότη αυτής της πόλης και κάθε αναγνώστη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του τόπου μας, εφόσον αυτού του είδους οι σκέψεις αποτέλεσαν το εφαλτήριο των μελών του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας, του οποίου τυγχάνω μέλος, για την ανάδειξη και την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου του φωτισμού του Λιμένα της Ναυπάκτου, εφόσον ευθαρσώς και εποικοδομητικά, τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, προτείνουν και ισχυρίζονται, ότι «τέτοιου είδους παρεμβάσεις πρέπει να είναι τμήμα της γενικότερης οργάνωσης και λειτουργίας του ιστορικού κέντρου της πόλης, με στόχο την διατήρηση και την ανάδειξη των ιστορικών και πολιτιστικών στοιχείων που εκφράζουν την αρχιτεκτονική μας κληρονομιά.

Απαιτούνται λοιπόν παρεμβάσεις συνολικού χαρακτήρα οι οποίες θα διαφυλάττουν την ιστορικότητα και την αισθητική του χώρου, με απώτερο στόχο την ομοιογένεια και την αρμονία της περιοχής και που θα είναι προϊόν αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, επιστημονικών ημερίδων και δημόσιας συζήτησης.

Είναι προφανές, ότι το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, οφείλουν να συζητήσουν τα πως και τα γιατί, τους στόχους και τις διαδικασίες μιας τέτοιας ολοκληρωμένης παρέμβασης και κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή – ακόμη και των κολώνων φωτισμού – να μας φέρνει πιο κοντά σε μία Ναύπακτο που θα αναδεικνύει τον καλύτερό της εαυτό, σε αρμονία με την πλούσια ιστορική της διαδρομή.

Για αυτό οφείλουμε να τοποθετηθούμε, χωρίς βέβαια τις φανφάρες, τις ανακρίβειες και τις προσωπικές ανόητες επιθέσεις, που κοσμούν την ανακοίνωση του Προέδρου.

Στο κάτω – κάτω της γραφής είμαστε στο Δ.Σ. για να υπηρετήσουμε τον τόπο μας και όχι για να γίνουμε περιποιητές πολιτικών και προσωπικών σκοπιμοτήτων».

Επίσης, μου προκαλεί ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η ομολογία και η αναγνώριση, τόσο από τα μέλη του Δ.Σ. όσο από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, Νίκου Τσάτσου, η οποία εμπεριέχεται στις σχετικές ανακοινώσεις τους, εφόσον αφενός τα μέλη του Δ.Σ. θεωρούν «πως είναι πολύ σωστή η κίνηση η αλλαγή των κολώνων φωτισμού και η αντικατάσταση των φθαρμένων και επικίνδυνων που υπήρχαν στο χώρο του λιμανιού» και ότι «ο συγκεκριμένος τύπος της νέας κολώνας, που επιλέχθηκε, εγκρίθηκε προηγουμένως από την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων», αφετέρου δε ο Πρόεδρος αυτού ομολογεί ότι: «για λόγους ασφάλειας των πολιτών έπρεπε να αντικατασταθούν οι υπάρχοντες παλαιοί φωτιστικοί ιστοί, καθώς είχαν αρχίσει να διαβρώνονται επικίνδυνα. Επελέγη από τον προηγούμενο φορέα Διοίκησης και Διαχείρισης μία χαμηλού κόστους παρέμβαση στον περιμετρικό φωτισμό του λιμανιού και ένας τύπος κολώνα (πυροφάνι) κατά κάποιο τρόπο συμβατός με το λιμάνι».

Τέλος, οίκτο και λύπη μου προκαλεί η αντιφατικά αλλοπρόσαλλη στάση και η μοναχική, διαχωρισμένη από το Δ.Σ. θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου, Νίκου Τσάτσου, με τις συνεχείς παλινωδίες του, εφόσον από την μία ομολογεί και αναγνωρίζει το σύννομο της απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών στο λιμάνι της πόλης μας εφόσον στην ανακοίνωσή του, από την μία αναγνωρίζει, ότι: «το Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας με την 119/17-12-2012 πράξη της Λιμενικής του Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Ναυπακτίας κ. Βασ. Μπαρμπαγιάννης, αποφάσισε την αντικατάσταση των φωτιστικών ιστών του λιμένα Ναυπάκτου, επιλέγοντας τον συγκεκριμένο τύπο, ο οποίος μάλιστα είχε εγκριθεί και από την 22η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με την 3077/29-11-2012 απόφασή της και μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας και του προμηθευτή υπεγράφη την 7-2-2013 το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό προμήθειας και αντικατάστασης των φωτιστικών ιστών, σύμφωνα με τις διατάξεις του οικείου Νόμου».

Από την άλλη, αυτός κακοπροαίρετα κάνει λόγο, περί την ποιοτική και την αισθητική υποβάθμιση του έργου, υπονοώντας και αποδίδοντάς μου, επιπόλαια και αντιφατικά με τις αρχικές του δηλώσεις, την αποκλειστική ευθύνη της επιλογής των φωτιστικών σωμάτων του λιμένα της πόλης μας, εφόσον και πέραν των άλλων ξεχνά ή συσκοτίζει την τοποθέτηση μεταλλικής ετικέτας επί του κορμού των ιστών των επίμαχων φωτιστικών, περί την ιδιοποίηση και τις δάφνες της επιτυχίας, της ΔΗΘΕΝ κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, από το Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου.

Κατά την προσωπική μου άποψη και εν κατακλείδι όλων των παραπάνω πεπραγμένων και ομολογημένων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δύναται να προκύψει μόνο ένα συμπέρασμα, ότι άλλη είναι η χρησιμότητα της παραπάνω επιδειχθείσας μικρότητας, επιπολαιότητας, ανοησίας, ιδιοτέλειας και συμπεριφοράς του απλού νεροκουβαλητή άλλων συμφερόντων και επιδιώξεων και «ΑΛΛΗ Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΚΩΣ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΩΝ» και τούτη η ρήση αφορά και πρέπει να προβληματίσει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ για το καλό και για την πρόοδο αυτής της πόλης.                   

                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου