Τρίτη 28 Μαΐου 2013

“ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”


Ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία, τον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών Ναυπακτίας, την Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου, το τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου, τον Ποδηλατικό Όμιλο Ναυπάκτου, το κέντρο καταδύσεων Lepanto dive center, διοργανώνει από 29 Μαΐου – 5 Ιουνίου την «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δράσεων και επισκέψεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

  1. Δημιουργία μηνύματος από το Ειδικό Σχολείο Ναυπάκτου για την  κατασκευή δυο πανό που θα τοποθετηθούν στην πόλη και διανομή έντυπου υλικού για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των ποδηλατών από τα σταθμευμένα οχήματα.
  2. Επισκέψεις σχολείων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ενημέρωση των μαθητών  από το τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου
  3. Ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία από τον Ποδηλατικό Όμιλο Ναυπάκτου
  4. Τα παιδιά ζωγραφίζουν στο Στενοπάζαρο «Τι πόλη θέλουμε;» Μια δράση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 10:00π.μ. με την καθοδήγηση εικαστικού.
  5. Ενημέρωση και δράσεις για την ανακύκλωση από την Δημοτική Κοινότητα Ναυπάκτου την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 10:00π.μ.
  6. Εικαστική έκθεση στην αίθουσα Ναυπακτία
  7. Καθαρισμός στη διαδρομή για το Κάστρο της Ναυπάκτου και επίσκεψη στις ανεμογεννήτριες
  8. Παρουσίαση και ενημέρωση των μαθητών για τον καθαρισμό του λιμανιού της Ναυπάκτου από δύτες στις 5 Ιουνίου στις 9:00 π.μ. και συμμετοχή στο καλωσόρισμα των διαγωνιζομένων που συμμετέχουν στον Διεθνή Αγώνα JET SKI που θα τερματίσουν στο Λιμάνι της Ναυπάκτου στις 11.00 π.μ. 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου