Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Αυξήθηκαν τα θύματα τροχαίων στη Δυτική Ελλάδα

 

Αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους και τραυματίστηκαν σε τροχαία, που συνέβησαν τον περασμένο Απρίλιο στην Δυτική Ελλάδα, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2012.


Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εννέα άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα 48 τραυματίστηκαν σε 42 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, που καταγράφηκαν στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τον Απρίλιο του 2012 είχαν συμβεί 27 τροχαία, όπου είχε χάσει την ζωή του ένα άτομο και είχαν τραυματιστεί 32.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Αστυνομίας τον περασμένο Απρίλιο σημειώθηκαν οκτώ θανατηφόρα τροχαία, έναντι ενός τον Απρίλιο του 2012, τρία τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων, έναντι τεσσάρων τον περσινό Απρίλιο και 31 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 22 τον Απρίλιο του 2012.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ήταν η υπερβολική ταχύτητα, η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η μη τήρηση της απόστασης ασφαλείας, η παραβίαση της προτεραιότητας, κ.α.
Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Απρίλιο έγιναν 6.789 έλεγχοι αλκοτέστ και διαπιστώθηκαν 256 παραβάσεις. Ακόμη, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, και 5.051 επικίνδυνες παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου