Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Το Ε.Κ./Ν.Δ. για το υ/κ ΙΚΑ Ναυπάκτου


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ & ΔΩΡΙΔΑΣ

ΑΠΟΚΑΥΚΟΥ 16  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 30300  ΤΗΛ. 26340-29614 FAX: 26340-24424 e-mail: eknd@otenet.gr
 

Ναύπακτος, 9 Μαΐου 2013

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη φημολογούμενη κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Ναυπάκτου λόγω της διοικητικής αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Ιδρύματος το Ε.Κ.Ν.Δ. υπενθυμίζει τις υποσχέσεις της πολιτείας για την εξαίρεσή του.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. είναι υποχρεωμένο να τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις τη σπουδαιότητα ύπαρξης και ταυτόχρονα την αναγκαιότητα διατήρησης του Υποκαταστήματος, καθώς καλύπτει διοικητικά μια μεγάλη γεωγραφική ενότητα που ξεκινά από την περιοχή δυτικά του Αντιρρίου και φτάνει έως τα παράλια της Φωκίδας και βόρεια έως τα σύνορα της Αιτωλοακαρνανίας με την Ευρυτανία.

Πρόκειται για μια ασφαλιστική ενότητα που εξυπηρετεί συνολικά πάνω από 10.000 ασφαλισμένους,  μεταξύ των οποίων χιλιάδες συνταξιούχων και πάνω από 2.000 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού, της εστίασης και αναψυχής (ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια κ.ά).

Το Ε.Κ.Ν.Δ. διαμηνύει ότι δεν μπορεί στο όνομα οποιασδήποτε διοικητικής αναδιάρθρωσης να υποβαθμίζουν το βιωτικό επίπεδο των πολιτών, αδιαφορώντας για το μέγεθος, αλλά και πολύ περισσότερο το κόστος των αποστάσεων, το άμεσο και το έμμεσο, λόγω χαμένων μεροκάματων, που καλούνται να καλύψουν οι ασφαλισμένοι.

Καλεί τον Διοικητή του ΙΚΑ, κο Σπυρόπουλο, να σταματήσει να προκαλεί τους εργαζόμενους, ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, δυσκολεύοντας τη ζωή τους και απαξιώνοντας το ταμείο μας, σε μια περίοδο κρίσης όπου κανείς δεν έχει περιθώριο να «πληρώνει» επιπλέον για την υγεία που για εμάς είναι κυρίαρχο κοινωνικό αγαθό.

Με άλλα λόγια προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όφελος από την κατάργηση του ΙΚΑ Ναυπάκτου είναι μεγαλύτερο από την εξυπηρέτηση που παρέχει σε χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων.

Θα πρέπει επιτέλους να μπει μία ιεράρχηση προτεραιοτήτων στην κατ’ όνομα εξοικονόμηση χρημάτων ασκώντας κοινωνική πολιτική

Το Ε.Κ.Ν.Δ. ενώνει τις δυνάμεις του με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, όλους του συμπολίτες και τους φορείς της Ναυπακτίας και της Δωρίδας προκειμένου να επικρατήσει η λογική και η υπεύθυνη αντιμετώπιση των ζητημάτων και όχι η απρόσωπη άσκηση εξουσίας μέσα από τα γραφεία των Αθηνών.

 

Από το Ε.Κ.Ν.Δ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου