Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τσιγγάνος, έβαζε ανήλικα να... κλεβουν


Ο 39χρονος τσιγγάνος, αρχηγός της συμμορίας, επέλεγε τους στόχους και έβαζε τα 15χρονα να κλέβουν πορτοφόλια, κοσμήματα και ό,τι άλλο από σπίτια και καταστήματα. Στόχος τις περισσότερες φορές, ήταν ηλικιωμένες γυναίκες.
Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 15χρονος τσιγγάνος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Ορχομενού, μετά από απόπειρα κλοπής σε βάρος 78χρονης.
Ο 15χρονος είχε μπει από ανασφάλιστη πόρτα μέσα στο σπίτι και στην ώρα που έκλεβε κάποια κοσμήματα, έγινε αντιληπτός από την ηλικιωμένη γυναίκα και έφυγε.
Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και η γυναίκα τον αναγνώρισε.
Από την προανάκριση και την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 15χρονος μαζί με ακόμη έναν συνομήλικό του, έκλεβαν πορτοφόλια και χρυσαφικά, υπό την καθοδήγηση ενός 39χρονου τσιγγάνου από το Πυρί Θηβών.
Το τελευταίες ημέρες ο 15χρονος ομολόγησε τουλάχιστον τρεις κλοπές:
Νωρίτερα χθες το πρωί, έκλεψαν από σπίτι 79χρονης ένα πορτοφόλι που περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα κοσμήματα.
Την 09-05-2013, έκλεψαν από σπίτι 41χρονου κοσμήματα, αξίας 3.500 ευρώ.
Την 07-05-2013 το απόγευμα, έκλεψαν από 35χρονη ιδιοκτήτρια αρτοποιείου, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων δύο μελών της εγκληματικής ομάδας,
ενώ επίσης διερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου