Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα ΡΟΜΑ που έκανε διαρρήξεις στο Αγρίνιο


Μια σπείρα νεαρών τσιγγάνων, ανδρών και γυναικών, χτυπούσε σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, όταν οι ένοικοι βρίσκονταν στην εκκλησία για τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας! Στο διάστημα αυτό, «άνοιξαν» τουλάχιστον οκτώ κατοικίες και πούλησαν τα χρυσαφικά που άρπαξαν σε έναν 44χρονο τσιγγάνο στο Αιτωλικό.

Η άμεση επέμβαση ανδρών της Ασφάλειας Αγρινίου μετά την τελευταία διάρρηξη από την οποία οι δράστες άρπαξαν 2.000 ευρώ και χρυσαφικά άγνωστης αξίας, οδήγησε στη σύλληψη τριών από αυτούς. Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικία 16, 18 και 19 χρόνων που ομολόγησαν άλλες επτά διαρρήξεις και ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ δύο γυναίκες συνεργοί τους αναζητούνται.
Οι νεαροί τσιγγάνοι αποκάλυψαν και την ταυτότητα του 44χρονου κλεπταποδόχου στον οποίο πωλούσαν τα κλεμμένα χρυσαφικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός με επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα φιαλίδιο με υγρό που χρησιμοποιείται για την αναγνώριση των καρατίων του χρυσού. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, για να εξακριβωθεί αν η σπείρα είχε διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.
Στο καφέ μπαρ ενός 29χρονου στις Σέρρες τρύπωσαν δυο ανήλικοι Έλληνες διαρρήκτες, αλλά τράπηκαν σε φυγή χωρίς να προλάβουν να κλέψουν κάτι μόλις άκουσαν τις σειρήνες περιπολικών να πλησιάζουν. Ο ένας από αυτούς που είναι 17 χρόνων συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ ο 16χρονος συνεργός του αναζητείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου