Τρίτη 14 Μαΐου 2013

1ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»


Με επιτυχία διοργανώθηκε το 1ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης»

 


Πέντε παιδικές χορωδίες, «τα Παιδιά της Χορωδίας» του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, η Παιδική Χορωδία του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Π. Μεσολογγίου, η Παιδική Χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου, η Παιδική Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «ο Μακρυγιάννης» και η Δημοτική Παιδική Χορωδία Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» συμμετείχαν στο 1ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» που πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο στις 11 Μαϊου στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου.

 

Οι μικροί χορωδοί με το χαμόγελο και την μελωδική φωνή τους  έγιναν πρεσβευτές  του Πολιτισμού μας, του ελληνικού τραγουδιού, της ελληνικής ποίησης, των μεγάλων δημιουργών μας. Τα μέλη των χορωδιών με την καθοδήγηση των καταξιωμένων μουσικοδιδασκάλων τους δημιούργησαν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα  και μετέδωσαν με την αύρα τους ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας ότι ο θεσμός του Παιδικού Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που γεννήθηκε μέσα από το ενδιαφέρον του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και δημιουργού,  θα έχει συνέχεια εμπλουτίζοντας την πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

 

Ο Μάιος στο πολιτιστικό καλαντάρι της Ναυπακτίας είναι ο μήνας που κάθε χρόνο θα τιμάται το ελληνικό τραγούδι και ο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα από τα  δυο χορωδιακά φεστιβάλ, το καθιερωμένο εδώ και αρκετά χρόνια Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου και  το Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», που ξεκίνησε φέτος αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με δυο τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που τραγούδησαν από κοινού με την καθοδήγηση του μαέστρου τους Todor Kabakchiev η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Δημοτική Παιδική Χορωδία «Μίκης Θεοδωράκης» ανανεώνοντας το ραντεβού για  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου (7ο ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν) τον Μάιο  του 2014 και για το 2ο Παιδικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» τον Μάιο του 2015.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και συγχαίρει όλες τις χορωδίες για την εξαιρετική παρουσία τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου