Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ;

Αιφνιδιαστική παραίτηση του ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών

Την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, υπέβαλε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πεντάζος, ο οποίος ήταν μέλος της κυβερνητικής ομάδας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του έχει ζητηθεί να παραμείνει στη θέση του, μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.
Ο κ. Πενταζος είναι ο δεύτερος γενικός γραμματέας που φεύγει από το υπουργείο, μετά τον πρώην επικεφαλής του ΚΕΠΥΟ Διομήδη Σπινέλη. Και οι δύο είχαν επιλεγεί από τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Ο Ηλίας Πεντάζος είναι οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις (Μ.Sc του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης) και στην Ευρωπαϊκή Οικονομία και Πολιτική (Μ.Ρhil του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Loughborough).
Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στα Ευρωπαϊκά θέματα και ειδικότερα σε Μακροοικονομική πολιτική, Δημόσια οικονομικά, Χρηματοοικονομικές σχέσεις, Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Εργάσθηκε στις Βρυξέλλες σε καίριες θέσεις επί 15 χρόνια, ως στέλεχος της Ευρ. Επιτροπής και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρ. Ένωση. Έχει προεδρεύσει σε επιτροπές και στις τρεις Ελληνικές Προεδρίες στην Ε.Ε, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε διεθνείς Διαπραγματεύσεις, Συνέδρια, Διυπουργικές συναντήσεις και Ευρωπαϊκά Συμβούλια κορυφής. Ήταν ο επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος της ΜΑ και εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας στο Συμβούλιο ECOFIN σε όλη τη κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και τη ζώνη Ευρώ.
Έχει εργασθεί επίσης στο Υπουργείο Οικονομίας ως Ειδικός Σύμβουλος για σχέσεις με την Ευρ. Ένωση, στο Υπουργείο Άμυνας ως Γενικός Διευθυντής για Διεθνείς σχέσεις και Αμυντική Βιομηχανία και στον ιδιωτικό τομέα ως μελετητής και Σύμβουλος ανάπτυξης.
Διετέλεσε μέλος ΔΣ σε Οργανισμούς, Επιστημονικά Ινστιτούτα και Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου