Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΕΔΩΣΑΝ 357.218 ΕΥΡΩ ΓΙΑ.. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!

357.218 ευρώ έδωσε το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για να φτιάξει ιστοσελίδα
Προκλητικό ποσό το οποίο δόθηκε από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για τη δημιουργία ,έφερε στην δημοσιότητα ο Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ν. Νικολόπουλος.
Συγκεκριμένα 357.218 ευρώ έδωσε ή ενέκρινε καλύτερα η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας και ο πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Τσιχριντζής για να φτιάξει ιστοσελίδα. Απορίες και ερωτηματικά προκαλεί το ποσό με το οποίο χρηματοδοτήθηκε η δημιουργία ιστοσελίδας εν μέσω οικονομικής κρίσης . Η χρηματοδότηση των έργων εμφανίζεται με κοινοτική και εθνική συμμετοχή και το θέμα ανέδειξε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος έκανε 17 ερωτήσεις και στο τέλος έλαβε τα επίσημα στοιχεία. Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος ιστότοπος δεν δικαιολογεί την αξία κατασκευής του.

Μια εταιρεία για 33 επιμελητήρια!
Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι έχει συμβεί με τις ιστοσελίδες 33 επιμελητηρίων. Όλα, ως εκ θαύματος, κατασκευάστηκαν από μια και μόνο εταιρεία: Την Knowledge Broandband Services που εδρεύει στην Πάτρα.
Από όσα πάντως ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος στο zougla radio αφορμή για να υπερτιμολογηθούν οι ιστότοποι στάθηκε το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων προήλθε από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Δηλαδή τα λεφτά δεν ήταν εξολοκλήρου δικά μας, αλλά εν μέρει δικά μας .
Σημειώνουμε ότι κατά μέσο όρο το κόστος της κάθε μιας σελίδας των επιμελητηρίων κυμαίνεται από 200.000 ευρώ έως 350.000 ευρώ.
Η λίστα με το συνολικό κόστος κατασκευής ιστοσελίδων για τις ανάγκες υπουργείων και των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν είναι μόνο προκλητική στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουμε αλλά προκαλεί και άλλα ερωτήματα αν αναλογιστούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, το κόστος κατασκευής των σελίδων αποφασίζεται και εγκρίνεται από τις διοικήσεις των ίδιων των φορέων.
Παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν να απαντήσουν όλοι αυτοί οι κύριοι καθώς το ρεπορτάζ θα συνεχιστεί…
http://paronetol.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου