Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ.... ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ!

Τους στόχους της νέας κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα παρουσιάζει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Την Τετάρτη η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των κομμάτων
Η συζήτηση θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ το πρωί της Τετάρτης θα τοποθετηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων. Το απόγευμα της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει ήδη λάβει τα σημειώματα με τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος χαρακτήρισε την απόφαση των τριών κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ως "δείγμα συναίνεσης και συνεννόησης".
"Έχω πλήρη συνείδηση της τιμής που μου γίνεται, αλλά και της ευθύνης που μου καταλογίζεται" τόνισε ο κ. Παπαδήμος και πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη, την ώρα που διακυβεύεται η θέση της χώρας στην ευρωζώνη.
Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι νέοι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν και να ευημερήσουν στη χώρα τους.
"Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε" πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι με τη συστράτευση του ελληνικού λαού, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει.
Δύο προϋποθέσεις επιτυχίας
Ο Λουκάς Παπαδήμος, έθεσε δυο προϋποθέσεις για να τα καταφέρουμε: Την αλήθεια και την εμπιστοσύνη. Η αλήθεια για το που βρισκόμαστε και η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας.
Ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στα όσα πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, αλλά και για τη μείωση του κόστους εργασίας.
"Παρά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, το δημόσιο χρέος αυξάνεται" τόνισε ο κ. Παπαδήμος και ως αιτία ανέφερε το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν να δημιουργηθούν πλεονάσματα.
Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι με τα σκληρά μέτρα, η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, διότι παρά τις θυσίες, το μέλλον των πολιτών διαγράφεται αβέβαιο.
Καθυστερήσαμε...
Επίσης, έκανε λόγο για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις και στις αποκρατικοποιήσεις και τόνισε ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω χρηματοοικονομική στήριξη της χώρας και η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας.
"Παρά την πρόοδο, που έχει σημειωθεί, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι δύο εναλλακτικές κατευθύνσεις -μέσα ή έξω από το ευρώ- έχουν προσδιοριστεί από τους εταίρους μας, οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν αρκεί η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της" τόνισε ο κ. Παπαδήμος.
Αναφερόμενος στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι το κύριο έργο της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με αυτές τις αποφάσεις.
Μάχη για την 6η δόση
Ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που πρέπει να γίνουν, απορρέουν από τις συμφωνίες της Ελλάδας με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
"Εφόσον οι αποφάσεις εφαρμοστούν, η Ελλάδα μπορεί να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον" είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι τα μέτρα που έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται θα έχουν σύντομα αποτελέσματα και αν επιτευχθούν οι στόχοι, θα περιοριστεί η ανάγκη της λήψης πρόσθετων μέτρων.
"Το έργο που πρέπει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι δυσανάλογα μεγάλο, σε σχέση με τον χρόνο της θητείας της. Πρώτη προτεραιότητα η εκταμίευση της 6ης δόσης, η οποία πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου".
Ως δεύτερη προτεραιότητα, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε την κύρωση της νέας δανειακής σύμβαση και ως τρίτη προτεραιότητα η ψήφιση του σχεδίου του προϋπολογισμού.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλάγες και πρόσθεσε ότι πρέπει να ενταθεί η εφαρμογή των ήδη αποφασισμένων μέτρων, όπως το μισθολόγιο, την εφεδρεία, τα κλειστά επαγγέλματα, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου