Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ - ΦΡΟΥΡΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ! ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ;


Τη στιγμή που τα αστυνομικά τμήματα του Νομού Αττικής -και όχι μόνο- συγχωνεύονται και η προστασία του πολίτη καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη, η αποκάλυψη από τους κ.κ. Φωτόπουλο και Καραδήμα  στο zougla radio και την εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» έρχεται για να ταράξει ακόμη πιο πολύ τα νερά. Όπως αποκάλυψαν οι έμπειροι συνδικαλιστές, με Προεδρικό Διάταγμα που ήδη δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, οι περιφερειάρχες θα διαθέτουν υποχρεωτικά πλέον στην προσωπική τους ασφάλεια αστυνομικούς!  
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 84/2011, το οποίο έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ στις 16/09/2011, εκτός από τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές, θα έχουν υποχρεωτική αστυνομική προστασία και οι δεκατρείς περιφερειάρχες της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ειρωνικά και ο κ. Καραδήμας, αντιπρόεδρος των Αστυνομικών Υπάλληλων Αττικής: «Σε λίγο θα υπάρχει και προστασία για τους δημάρχους». 


Ειδικότερα, για καθέναν περιφερειάρχη προβλέπεται η απόσπαση δύο αστυνομικών. Δηλαδή 26 αστυνομικοί, ένα ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, αντί να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη, θα εκτελούν χρέη... προστάτη των τοπικών αρχόντων!  
Ανέφικτη η συγχώνευση τμημάτων
Παράλληλα, οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΛ.ΑΣ. μίλησαν στην εκπομπή και για τη φημολογούμενη συνένωση των αστυνομικών τμημάτων, η οποία αποσκοπεί -εκτός των άλλων- και στην εξοικονόμηση μεγάλου ποσού, που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση χώρων στέγασης των τμημάτων. Και οι δύο συμφώνησαν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, δεν υπάρχει καμία αναδιάρθρωση, αφού, όταν είχε επιχειρηθεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν με τα πολυδύναμα τμήματα, είχε αποτύχει. Ο κ. Καραδήμας μάλιστα είπε «ας προσέξουν αυτή τη φορά να κάνουν κάτι σωστά».
Επιμέλεια: Τόνια Κανελλίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου