Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λομβέρδος κατά.... Δημοσίων Υπαλλήλων!!

Αιχμηρός κατά των δημοσίων υπαλλήλων εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κάνοντας λόγο για "ένα εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, με την βεβαιότητα ότι: "Τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος"".

Επίθεση Λοβέρδου στους δημοσίους υπαλλήλους
"Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας" αλλά "τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς" τόνισε ο κ.Λοβέρδος.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στα αίτια της κατάστασης αυτής, που είναι η γραφειοκρατία και το Σύνταγμα.
"Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση (…) Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ' Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ' την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα.." ανέφερε ο κος Λοβέρδος, καταφερόμενος και κατά της "μακάριας" περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, "που κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά".

"Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες"
Εξάλλου, απαντώντας σε παρατήρηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Γιαννόπουλου για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία, ο κ.Λοβέρδος είπε τα εξής:
"Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους.
"Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες".

"Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση. Ξεχάσαμε, και αρχίσαμε και λέγαμε αν είχε πυροσβεστήρα ή δεν είχε πυροσβεστήρα - και στο υπουργείο Εργασίας, το θέμα ήταν αν είχε πυροσβεστήρα και είχε πάρει κανονικά όλα τα μέτρα.
"Εγώ είπα, αφού πήγατε και ελέγξατε την MARFIN, ελάτε να ελέγξετε το υπουργείο Εργασίας και πηγαίνετε να κάνετε και έναν έλεγχο σε όλα τα υπουργεία. Κύριε Γιαννόπουλε, αν έπεφτε βόμβα μολότωφ στο υπουργείο της οδού Σταδίου, δεν θα έμενε κανένας" συμπλήρωσε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου