Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ............. ΜΚΟ και διορισμοί

ΜΚΟ και διορισμοίΣύμφωνα με το Πρώτο Θέμα , ο στενός συνεργάτης και νυν διευθυντής του πολιτικού γραφείου της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Μπάστας, έχει δημιουργήσει ΜΚΟ (την ΚΕΑΕΠ-πρώην ΙΝΠΑ) , η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δημιουργία θέσεων απασχόλησης-κοινωφελής εργασία …κατάφερε να… υπογράψει μνημόνια συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειάρχης είναι ο Γιάννης Σγουρός με τον συνδιασμό του οποίου ήταν και υποψήφιος) και με αρκετούς δήμους του λεκανοπεδίου, ώστε να καθορίσει τους διορισμούς εκατοντάδων ανέργων, που φυσικά πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με τη σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», σύμφωνα με την οποία «διορισμένος ειδικός σύμβουλος της υπουργού Παιδείας κας Διαμαντοπούλου, δημιούργησε ΜΚΟ που μετέχει στις προσλήψεις ανέργων», έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι αποκαλύψεις για ΜΚΟ που σχετίζονται με το ΠΑΣΟΚ και θα χρηματοδοτηθούν για τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» έχουν πάρει, πλέον, μορφή χιονοστιβάδας.
Μετά τους κυβερνητικούς βουλευτές, τους κουμπάρους υφυπουργών, τους πολιτευτές και τα κομματικά στελέχη, τώρα και σύμβουλοι πρωτοκλασάτων υπουργών, αποδεικνύεται ότι συμμετέχουν στο σχέδιο για την με το αζημίωτο πρόσληψη ανέργων.
Πρόκειται, τελικά, για colpo grosso, το οποίο έχει εξυφανθεί στα γραφεία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
Το σκάνδαλο αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Μετά και την άρνηση του ΑΣΕΠ να συνδράμει σε αυτή την απάτη, την ευθύνη έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Και η ορθή απόφαση είναι μία: Αποκλεισμός των ΜΚΟ από τα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και ανάθεση στο ΑΣΕΠ της διαδικασίας επιλογής των συμβασιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου