Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ζήτω του εφέδρου μας… Ζήτω και του μονίμου

Αρχίζει σε λίγες μέρες η εργασιακή "εφεδρεία" σε 151 ΝΠΙΔ
 
 
Εντός των επομένων ημερών θα δημοσιευθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ξεκινήσει την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο είπε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας στον Βασίλη Μουλόπουλο. Κατέθεσε δε πίνακα με τα 151 νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου όπου θα εφαρμοστεί η εφεδρεία.
"Εργαλείο, για να μετατραπούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε φθηνό, ευέλικτο και υπάκουο εργατικό δυναμικό" χαρακτήρισε την εργασιακή εφεδρεία ο Β. Μουλόπουλος, τονίζοντας ότι "η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο της αλήθειας μετά από δύο χρόνια και λόγω των δηλώσεων Λοβέρδου. Το σημείο της αλήθειας είναι ότι δεν ετοιμάζονται να σώσουν τη χώρα, αλλά να την ιδιωτικοποιήσουν".
"Η κυβέρνηση και ο Α. Λοβέρδος με τις δηλώσεις του, ρίχνουν τους δημοσίους υπαλλήλους στον Καιάδα" πρόσθεσε.
"Ο νόμος για την εργασιακή εφεδρεία και το πλεονάζον προσωπικό δεν προβλέπει ούτε εργασιακή εφεδρεία ούτε απολύσεις στον στενό δημόσιο τομέα και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου" υποστήριξε ο Ντ. Ρόβλιας, ο οποίος πήρε αποστάσεις από τις εμπρηστικές δηλώσεις Λοβέρδου κατά των δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι "όπως υπάρχουν καλοί και κακοί γιατροί, υπάρχουν καλοί και κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούμε να τους ρίχνουμε όλους στον Καιάδα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι "προωθείται η κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, προκειμένου έμμεσα να καταργηθεί και η συνταγματικά κατοχυρωμένη μονιμότητα.
"Χρειάζεται διαδικασία ανάδειξης και επιβράβευσης των καλών υπαλλήλων. Δεν είμαστε σαδιστές. Όλα αυτά που μας κατηγορείτε, τα κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που παραλάβαμε. Στόχος είναι η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού" είπε ο υφυπουργός σημειώνοντας ότι δεν θα απολυθούν 300.000 υπάλληλοι, αλλά θα περιοριστούν κατά 150.000 έως το 2015, ενώ φέτος οι συμβασιούχοι φέτος μειώνονται κατά 50% και κατά 10% τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου