Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Οι στρουθοκάμηλοι του Επικουρικού έβγαλαν τα κεφάλια έξω!

Γράφει ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου*,

Και ξαφνικά το «βαρέλι δίχως πάτο» που το λένε και επικουρικό άρχισε να δημιουργεί προβλήματα σε όλες τις «στρουθοκαμήλους» που δεν έβλεπαν την κατρακύλα του και έβγαλαν τα κεφάλια να δουν τι γίνεται και τι είναι αυτό που τους χτυπάει…
Οι ασφαλιστικές εταιρείες, το Υπουργείο ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομικών, το Επικουρικό, οι δικηγόροι, η εποπτεία, οι δημοσιογράφοι, οι βουλευτές, οι δύσμοιροι συνεπείς ασφαλισμένοι πελάτες που καλούνται να υποστούν ζημία λες και έφταιγαν οι διαμεσολαβούντες, που υφίστανται μόνιμα τη δημόσια κατακραυγή… Όλοι αυτοί λειτουργούσαν σαν «στρουθοκάμηλοι» μέχρι που τους είπαν ότι το χρέος έφτασε τα 800 εκατομμύρια και μεγαλώνει! Οι τράπεζες δεν δανείζουν! Λεφτά δεν υπάρχουν! Τι θα κάνουμε;
Έχουμε κατάσταση ασφυκτική, αδιέξοδα, αποζημιώσεις μετά από χρόνια, θα μας δείρουνε!
Και επειδή δεν είναι όλοι κακοί ούτε όλοι οι δικηγόροι, ούτε όλοι οι Γενικοί Διευθυντές, ούτε οι Κρατικοί λειτουργοί τώρα που βγήκαν όλα τα κεφάλια έξω ας κοιταχθούμε καλύτερα και ας προσπαθήσουμε να πούμε στους Υπουργούς Οικονομικών και ανάπτυξης κκ Βενιζέλο και Χρυσοχοΐδη που γνωρίζουν τον κλάδο ως χρηματίσαντες υπουργοί και ευθύνης ασφαλιστικών εταιρειών ότι:
Σταματήστε να τιμωρείτε συνέχεια τους ΣΥΝΕΠΕΙΣ πολίτες που έτυχε να εμπλακούν σε ατύχημα με εταιρείες κακόπιστες.
Σταματήστε το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ των δήθεν ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ
Νομοθετήστε να περιέλθει ΑΜΕΣΑ στο Επικουρικό η περιουσία των εταιρειών που έκλεισαν και ένα ΠΛΗΘΟΣ διαφόρων τρίτων ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ό,τι απέμεινε ως διαχειριστές, ως δικηγόροι, ως παράγοντες, ως πρώην αφεντικά…. με τα κόλπα της υπενοικίασης ακινήτων κλπ (και σήμερα γίνεται…). Δεν γίνεται το Επικουρικό να έχει τις ζημιές, και την περιουσία άλλοι, εταιρειών που έκλεισαν ή αναγκάστηκαν να κλείσουν.
Όλα τα άλλα είναι έτσι για να λέμε και κάτι να περνάει η ώρα…
Και εσείς οι λεγόμενες καταναλωτικές οργανώσεις πείτε λίγο στους πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών με τι επιβαρύνσεις εκδίδονται τα συμβόλαιά τους υπέρ επικουρικού, υπέρ πυροσβεστικής, υπέρ, υπέρ…. Πού κατήντησαν τις ασφαλιστικές, εισπρακτικούς μηχανισμούς, ώστε να σκύψουν και οι υπουργοί να καταλάβουν ότι είναι… «συνέταιροι» στο πρόβλημα του Επικουρικού.

*Ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Από το 1989 έως σήμερα εκδίδει το περιοδικό "Ασφαλιστικό ΝΑΙ" και  από το 2000 έως σήμερα την εφημερίδα NEXTDEAL. Από το 2007 προΐσταται του www.nextdeal.gr. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδιού ως ιδιοκτήτης του Νηπιακού Κέντρου "ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ" και της εφημερίδας "Παιδικός Σταθμός για Γονείς". Σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου -ΕΔΙΠΤ και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Ασφαλίσεως Προσωπικού-Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης-ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.  Είναι βασικός πρωτεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ασφάλισης» στο Κανάλι 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου