Η είδηση ότι ο Αντρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο δίκης για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης συζητήθηκε πάρα πολύ στη ΝΔ και από ορισμένους σχολιάστηκε το γεγονός ότι δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ.
Η Συγγρού, μέσω συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, επισημαίνει πως «είναι πάγια θέση της ΝΔ να μη σχολιάζει αποφάσεις της δικαιοσύνης και να μην παρεμβαίνει στη λειτουργία της». Σημειώνεται πως ούτε και το μέγαρο Μαξίμου σχολίασε τη δικαστική εξέλιξη με το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την τελική διαμόρφωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ και προερχόμενος από τον καραμανλικό χώρο, Γιώργος Κουμουτσάκος με «τιτίβισμά» του αρκέστηκε να πει χαρακτηριστικά: «τονίστηκε και χτες. Η δικαιοσύνη είναι σεβαστή. Και όταν είναι αρεστή και όταν είναι δυσάρεστη. Ισχύει και στην περίπτωση του κ. Γεωργίου».
Από την Παναγή Κυριακού αποφεύγουν επιμελώς οποιοδήποτε σχόλιο, αν και το κλίμα που επικρατεί στο καραμανλικό στρατόπεδο φαίνεται να είναι διαφορετικό και αποτυπώνεται στα όσα σπεύδουν δημόσια να δηλώσουν ορισμένα στελέχη.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Ευάγγελος Αντώναρος μέσω facebook έγραψε: «περιμένω αντιδράσεις και σαφή τοποθέτηση από τη ΝΔ αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που κάλυπτε τον εν λόγω κύριο μετά μανίας αδιαφορώντας για την κυβέρνηση Καραμανλή στην οποία είχε την μεγάλη και απρόσμενη τύχη να μετάσχει το τελευταίο διάστημα…».
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, επίσης μέσω ανάρτησής του στο facebook δήλωσε ότι «μετά το χαστούκι του Αρείου Πάγου στον περιβόητο κ. Γεωργίου ήρθε η ώρα της μιας και μοναδικής εξεταστικής επιτροπής αυτής για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο».
Η αλήθεια είναι ότι το καραμανλικό στρατόπεδο στη ΝΔ πνέει μένεα κατά του Αντρέα Γεωργίου -και δεν το έκρυψε ποτέ- καθώς τον θεωρούν υπαίτιο για το «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009, εκτιμώντας ότι κατ’ εντολή του Γιώργου Παπανδρέου επιχειρήθηκε να μετατοπιστούν οι ευθύνες για την ένταξη στο μνημόνιο στην πενταετία διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Ταυτόχρονα η πολεμική τους κατά της ΕΛΣΤΑΤ και της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου συμπληρώνεται με την κατηγορία ότι το «φουσκωμένο έλλειμμα» λειτούργησε ως οδηγός για να είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ που μπήκε σε πρόγραμμα ενώ είχε επίπτωση και στο μέγεθος και την ένταση των μέτρων λιτότητας.
Η άποψη των καραμανλικών όπως εκφράζεται από ορισμένους στο θέμα αυτό φέρνει στην επιφάνεια και τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες στο ζήτημα του πως και γιατί η Ελλάδα εντάχθηκε στο μνημόνιο. Αυτές τις δύσκολες ισορροπίες ουσιαστικά τις έχει κληρονομήσει και καλείται να τις διαχειριστεί και η ηγεσία Μητσοτάκη.
Από τα όσα γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος είναι ενδεικτικά του όλου κλίματος για το πώς στέκεται απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά η καραμανλική πτέρυγα καθώς στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ χρεώνουν ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα, τον Απρίλη του 2012 με άρθρο στη WSJ αποδέχτηκε το έλλειμμα του 2009 στο 15% και υιοθέτησε την επιχειρηματολογία του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός στην τρικομματική κυβέρνηση.
Μάλιστα κάποιοι παρατηρούν ότι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ και γενικότερα ο χώρος του εκσυγχρονιστικού κέντρου, τον οποίο στη Συγγρού βλέπουν ως προνομιακό συνομιλητή για το μεταρρυθμιστικό μέτωπο, υποδέχτηκε με καχυποψία την νέα απόφαση του Αρείου Πάγου κατηγορώντας τη δικαιοσύνη για αθώωση της πενταετίας Καραμανλή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου