Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Οι Τούρκοι εξηγούν γιατί κρατούν κλειστή την Παναγία ΣουμελάΠαραμένει κλειστή η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, ενώ οι εργασίες (που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2016) συνεχίζονται.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών γεωλογίας και γεωτεχνικής των βράχων και των εργασιών ενίσχυσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, οι ειδικοί, με στόχο να εξετάσουν τον κίνδυνο κατολισθήσεων στις κατωφέρειες (πλαγιές) της μονής και του περιβάλλοντος χώρου και να τεκμηριώσουν τα επικίνδυνα σημεία, πραγματοποίησαν προσεδάφιση, χρησιμοποιώντας αναρριχητικές τεχνικές πρόσβασης με σχοινί και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κατά τη διάρκεια των προσεδαφίσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αιωρούμενα κομμάτια βράχων και αλλοιώσεις που είχαν επέλθει στην επιφάνεια των πετρωμάτων.

Οι διαπιστώσεις αυτές οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι 'η είσοδος στη μονή έθετε σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τους επισκέπτες όσο και τους υπεύθυνους του χώρου. Για τον ίδιο λόγο και τα εσωτερικά κτίρια της μονής θεωρήθηκαν επικίνδυνα' υπογραμμίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου