Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις στο Δημόσιο

 
«Συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων στο Δημόσιο» και άμεση λειτουργία του πρώτου ηλεκτρονικού ΚΕΠ, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Παράλληλα, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απολύσεων, τονίζοντας ότι οι θεσμοί αναγνωρίζουν πως το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης και ότι βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας του, καθώς τα τελευταία χρόνια το προσωπικό του έχει μειωθεί κατά 35%.

«Επομένως, αυτήν την ώρα είναι ώριμη η πολιτική, όχι μόνο να μη γίνουν απολύσεις και μείωση προσωπικού, αλλά να πάμε σε ένα συντεταγμένο πρόγραμμα προσλήψεων και δημιουργία θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, που θα είναι συντεταγμένες με βάση τις ειδικότητες, τις ανάγκες του Δημοσίου. Αυτή η αντίληψη πρέπει να αλλάξει. Το Δημόσιο πρέπει να γίνει πιο λειτουργικό για τις ανάγκες των πολιτών και αυτό το πράγμα πρέπει να αποτυπωθεί και στην πολιτική προσλήψεων», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο CNN Greece.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες (αφού προηγουμένως δοθεί σε διαβούλευση), ο κ. Βερναρδάκης τόνισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να βελτιωθούν οι δομές του Δημοσίου και όχι να σημειωθούν απολύσεις.

Επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ριζική αλλαγή της οπτικής για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο ηλεκτρονικό ΚΕΠ, γεγονός που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να συναλλάσσονται με το Δημόσιο μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου