Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Στον εισαγγελέα ο Παπασταύρου του Σαμαρά για δύο κακουργήματα

Στον εισαγγελέα ο Παπασταύρου του Σαμαρά για δύο κακουργήματα 

Το κατώφλι του οικονομικού εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ αναμένεται να περάσει την Τετάρτη, το δεξί χέρι του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου.
Ο κ. Παπασταύρου θεωρείται ύποπτος τέλεσης φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης κάλεσε σε ανωμοτί κατάθεση τον κ. Παπασταύρου.
Ο κ. Δραγάτσης ερευνά την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους περίπου 5,5 εκ. ευρώ στην τράπεζα HCBS ο οποίος εντοπίστηκε στην πολυσυζητημένη λίστα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κοινό λογαριασμό που διέθετε ο κ. Παπασταύρου με τον πατέρα του, που έχει πεθάνει, αλλά και τη μητέρα του η οποία, επίσης, κλήθηκε ως ύποπτη διάπραξης των ίδιων αξιοποίνων πράξεων.
Ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά φέρεται να υποστηρίζει πως υπήρξε διαχειριστής λογαριασμού του Ελληνοισραηλινού επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή και τα κεφάλαια που καταγράφονται ανήκουν σε εκείνον, όμως ως δεύτερος πληρεξούσιος στον επίμαχο λογαριασμό εμφανιζόταν ο πατέρας του και ως τρίτη η μητέρα του.
ΌΠως τονίζουν νομικοί κύκλοι, ο κ. Παπασταύρου θα πρέπει να προσκομίσει σχετικό πληρεξούσιο ή άλλα στοιχεία και παραστατικά τα οποία θα αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του ενώ θεωρείται βέβαιο πως τα ίδια έγγραφα αναμένεται να ζητηθούν και από τον κ. Μιωνή ο οποίος, επίσης, ελέγχεται για την υπόθεση.
Ο κ. Παπασταύρου έχει ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο με τη δικαιοσύνη, καθώς εισαγγελέας ερευνά το ενδεχόμενο να έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας στη διάρκεια κατάθεσης του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου