Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Άρθρο του υπ. Βουλευτή Χρ. Παισίου


Κυρίαρχο στοίχημα η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών

 
Τα αποτελέσματα της εξάμηνης μνημειώδους ανικανότητας της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν την αδυσώπητη πραγματικότητα με την οποία πλέον έχει βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα. Ας μη γελιόμαστε, ο κ.Τσίπρας και οι συνεργάτες του, μετά την αποτυχία και τα capital controls, έφεραν μια συμφωνία που ούτε οι ίδιοι, όπως δήλωσαν, πιστεύουν. Πώς λοιπόν θα προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Πώς θα αναλάβουν τη μεγάλη ευθύνη να οδηγήσουν τη χώρα στην επόμενη ημέρα;

Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει καθοριστικές αλλαγές με στόχο την αναγκαία προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στηρίζοντας τομείς, όπως η πρωτογενής παραγωγή, ο τουρισμός και η ατομική πρωτοβουλία. Προχωρά στην αναμόρφωση του κράτους, με έμφαση στον επιτελικό και ρυθμιστικό του ρόλο. Δίνει βαρύτητα στην πραγματική άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, επικεντρώνοντας την πολιτικής της στην τόνωση της απασχόλησης και τη σταδιακή μείωση της ανεργίας. Παράλληλα, με στοχευμένες παρεμβάσεις στηρίζει τους οικονομικά ασθενέστερους.

Για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, αποτελεί προτεραιότητα η σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών και η οριστικήη λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας του χρέους. Όπως τόνισε και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, βασικός στόχος της οικονομικής πολιτικής μιας κυβέρνησης με κορμό και βάση τη Νέα Δημοκρατία, είναι η άμεση επανεκκίνηση της οικονομίας, η διαμόρφωση ενός γόνιμου επενδυτικού περιβάλλοντος οικονομικής σταθερότητας που θα φέρει νέες θέσεις εργασίας.

Η θέση της Ελλάδας είναι και πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έφερε την Ελλάδα στην Ευρώπη και η μόνη που μπορεί να εγγυηθεί την ισότιμη παραμονή της στο σκληρό πυρήνα της, καθώς και την ομαλή άρση του σημερινού αδιεξόδου.

Όσον αφορά στον τόπο μας, την Αιτωλοακαρνανία, με κοινή προσπάθεια θα επιδιώξουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες που μας δίνονται, ώστε να μπορέσουμε να “ανασάνουμε” τόσο οικονομικά όσο και σε κάθε άλλο επίπεδο. Ο αδικημένος νομός μας θα πρέπει να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στην οικονομική, πολιτισμική και κοινωνική ζωή της χώρας.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Ναυπακτία, που είναι μια περιοχή, ένα τμήμα της προικισμένης Αιτωλοακαρνανίας, με απαράμιλλο φυσικό κάλλος, με υδάτινους πόρους, ιστορικά μνημεία, ανθρώπους υπερήφανους, εργατικούς που μεγαλούργησαν όπου και να βρέθηκαν, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και σε όποιο τομέα και αν ασχολήθηκαν, αυτό για το οποίο πρέπει να αγωνιστούμε μαζί είναι να κατακτήσει όσα δικαιωματικά της ανήκουν.

Με σταθερά και σίγουρα βήματα λοιπόν, μπορούμε να πάμε τη χώρα μπροστά, μακριά από πειραματισμούς και ανευθυνότητες που μας έφεραν αντιμέτωπους με ολέθριους κινδύνους και αβεβαιότητα.

Κυρίαρχο στοίχημα για μία σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος, σε συνδυασμό με την αναγκαία ανόρθωση της οικονομίας, αλλά και τη διαφύλαξη του ευρωπαϊκού μας κεκτημένου. Μόνο έτσι μπορεί να σταθεί η χώρα μας και πάλι στα πόδια της.

Μαζί μπορούμε να πάμε την Ελλάδα Μπροστά.

 

Χρήστος Σπ.Παΐσιος

υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου