Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κάηκε μεγάλη αποθήκη στον Πούντο πλησίον των… Ρομά


Μεγάλο νεόδμητο μη ηλεκτροδοτούμενο κτήριο, που προοριζόταν για εργοστάσιο ξυλείας και αποθήκη αλλά ποτέ δεν λειτούργησε, λόγω αιφνιδίου θανάτου του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών αδελφών, καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από πυρκαγιά που ξέσπασε την νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη.

Μπορεί το κτήριο, που βρίσκεται στη θέση Πούντος πλησίον του οικισμού των… Ρομά,  να ήταν σιδηροκατασκευή αλλά το πάνελ που είχε ως μόνωση έκανε τη ζημιά.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που κατέφθασε απλά περιόρισε τη φωτιά στο κτήριο για να μην επεκταθεί στα διπλανά σπαρτά και στον… οικισμό των Ρομά!

Για τα αίτια της πυρκαγιάς άλλοι μίλησαν για εμπρησμό μιας και δεν υπήρχε παροχή ρεύματος και άλλοι τυχαίο γεγονός από τσιγάρο κάτι που δεν φαίνεται να ευσταθεί καθώς τα υπάρχοντα πέριξ χόρτα είναι ακόμα χλωρά κι εκείνη την ώρα (νυχτερινή) ήταν καλυμμένα με δροσιά!

Βέβαια τα αίτια θα τα διαπιστώσει η Π.Υ. που έκανε την αυτοψία και συνεχίζει με τις Ανακρίσεις….

Ωστόσο σε επίσκεψή μας σήμερα, διαπιστώσαμε ότι η σιδηροκατασκευή του εν λόγω κτηρίου κινδυνεύει πλέον και από τους «συλλέκτες σιδήρου» αφού δεν φυλάσσεται…..

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερο δημοσίευμα, η περιοχή των Ρομά στον Πούντο, σε πείσμα του Ναυπάκτιου Διοικητή, παραμένει απροστάτευτη  από την Αστυνομία!...

«Ποτέ δεν εθεάθη έστω ένα περιπολικό στην περιοχή», λένε, φοβισμένοι πλέον οι αγρότες….

Και πώς να εμφανιστεί όταν αυτά είναι απασχολημένα στην «μεταφορά ωνίων» (μετά των συζύγων των παρακαλώ), ή στην μεταφορά των παιδιών τους από τα Σχολεία κλπ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου