Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ήρθαν τα «άγρια» κι έδιωξαν τα… «ήμερα», στη Ναύπακτο


 
Στο «ίδιο έργο… θεατές» κατά το χθεσινοβραδινό δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας!.. Κυριάρχησε, πάλι, η τακτική του «κλεφτοπολέμου» και του «πολέμου νεύρων» από πλευράς δημοτικής αρχής με νικητή, φυσικά, ξανά τον δήμαρχο που έχει την «πολυτέλεια»  να στηρίζεται στην «μουγκή ορεινή ταξιαρχία» και στα ορεσίβια «παπαγαλάκια»  του (Καραλή, Παναγόπουλο) που ξέρουν καλά ποιους να υπερασπίζονται ώστε να κρατούν τις… θέσεις τους!
Από την αρχή της συνεδρίασης και πριν ξεκινήσουν τα θέματα Η.Δ. ζητήθηκε από την αντιπολίτευση να συζητηθεί «εκτός Η.Δ.» το θέμα «της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραλιακή της Ψανής»! Είναι ένα θέμα που «δημιούργησε η ίδια η δημ. Αρχή» και που «απασχολεί» τα μεγαλύτερο μέρος του Ναυπακτιακού λαού…
Ο δήμαρχος δεν το εδέχθη και το θέμα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό, το έθεσε σε ψηφοφορία με σίγουρο  το.. αρνητικό αποτέλεσμα!...
Σύσσωμη η αντιπολίτευση, βλέποντας την «συμπαιγνία» του δημάρχου, αποφάσισε να «αποχωρήσει» από την συνεδρίαση και να μην συμμετάσχει στην συζήτηση των άλλων θεμάτων (Η.Δ. και εκτός)!...
Ο επιδιωκόμενος  σκοπός.. είχε επιτευχθεί και μάλιστα «με έναν σμπάρο.. δυό τρυγόνια»!.. Και όλα με δύο… απλές κινήσεις!
Γνωρίζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου της Ψανής και για να μην δοθεί η εικόνα ότι «πέρασε» της αντιπολίτευσης, συγκάλεσε την ίδια μέρα (χθές το πρωί) για τις 2-10-2013 την Δημ. Επιτροπή Διαβούλευσης, στην οποία παρέπεμψε το θέμα με σκοπό  εφόσον απορριφθεί από εκείνη, αφενός μεν να φανεί ο δήμαρχος «δημοκράτης» και αφετέρου να μην «περάσει» στον κόσμο (εν όψει εκλογών) η εντύπωση ότι κέρδισε η… αντιπολίτευση! Όσο και αν το θέμα επείγει!
Το δεύτερο «τρυγόνι» που χτύπησε ο δήμαρχος χθες το βράδυ ήταν που τα άλλα θέματα της συζήτησης «πέρασαν αναίμακτα» για την παράταξή του, χωρίς τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης!..
Να σημειώσουμε ότι στην αίθουσα παρέμειναν οι δ.σ., αν και ψήφισαν θετικά στην πρόταση της αντιπολίτευσης οι κ.κ. Γ. Γούλας (ανεξάρτητος) και ο κ. Χρ. Σαλαμούρας (που παρά τα όσα ακούγονται, παραμένει στην ομάδα της συμπολίτευσης)!...
          Με τα όσα έγιναν χθες το βράδυ στο δημ. Συμβούλιο, οι πολίτες που παρακολουθούσαν από το ακροατήριο, παραδέχονταν σε «πηγαδάκια» του προαυλίου της αίθουσας ότι ο κ. Μπουλές είναι «επαγγελματίας δήμαρχος», ξέρει με «μία ματιά» να υφαρπάζει την επιθυμητή ψήφο των συμβούλων του και με το «λέγειν» που διαθέτει, εκνευρίζοντας την αντιπολίτευση να την…. «βγάζει από τη… μέση»!
 
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα άλλου Ναυπακτιακού site για τα όσα διαδραματίστηκαν στο χθεσινό δημ. Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας:
“Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο ο Μπουλές και τα μπουλεδάκια αποφάσισαν ότι είναι κατεπείγον και απρόβλεπτο να ληφθεί απόφαση σχετικά με την εγκατάσταση εργολάβου στο πίσω μέρος του Ξενία, αλλά δεν μπορεί να συζητηθεί το επείγον πρόβλημα της κυκλοφοριακής ρύθμισης της Ψανής και της Δυτικής πόλης, που σύσσωμη η αντιπολίτευση έφερε στο ΔΣ! Τι να πει κανείς, πρέπει τουλάχιστον οι Ναυπάκτιοι να ντρέπονται για αυτόν τον άνθρωπο...”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου