Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

2.113 δημόσιοι υπάλληλοι υπό.... πειθαρχικό έλεγχο

2.113 δημόσιοι υπάλληλοι υπό πειθαρχικό έλεγχο

 
Ολοκληρώθηκε η καταγραφή του συνόλου των εκκρεμών ποινικών και πειθαρχικών υποθέσεων οι οποίες αφορούν δημοσίους υπαλλήλους.

Επισημαίνεται ότι οι ποινικές υποθέσεις εξετάζονται από την τακτική δικαιοσύνη, ενώ οι πειθαρχικές από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Δημοσίου.
Το αποτέλεσμα της καταγραφής έδειξε ότι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που τελούν υπό πειθαρχικό έλεγχο ανέρχονται σε 2.113.
Από αυτούς, σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, οι 960 έχουν προσωρινά απομακρυνθεί διοικητικά, καθώς η φύση των pαραπτωμάτων τους εμπίπτει στο καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας και εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσή τους από τη Δικαιοσύνη ή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
Η επιτάχυνση της πειθαρχικής διαδικασίας αποδεικνύεται έμπρακτα από το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί από τα Πειθαρχικά Συμβούλια (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμιο) 1.015 πειθαρχικές αποφάσεις.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 είχαν εκδοθεί, περίπου, 500 αποφάσεις. Το χρονικό διάστημα Ιούλιος 2012-Σεπτέμβριος 2013 απολύθηκαν οριστικά για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους 226 δημόσιοι υπάλληλοι.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αναλυτική χαρτογράφηση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, είτε σε ποινικό, είτε σε πειθαρχικό επίπεδο, ενώ καθίσταται πλέον εφικτή η παρακολούθηση της εξέλιξής τους.
Τα στοιχεία των εκθέσεων, με εντολή του κ. Μητσοτάκη, θα αποσταλούν άμεσα στους κατά περίπτωση αρμόδιους επικεφαλής των δημόσιων φορέων (Υπουργεία, ΟΤΑ κ.λπ.) ώστε να λάβουν γνώση για τις πειθαρχικές υποθέσεις που εκκρεμούν και να προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου