Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Μάπα το καρπούζι» του…. Α.Τ. Ναυπάκτου


 

Η είδηση που αναρτήσαμε χθες με τίτλο : «Βρέθηκαν οι κλέφτες της... Ναυπάκτου» μπορεί να ήταν αληθινή, οι «λέξεις» όμως, παραπλανούσαν!.. Είναι μια  προσφιλής τακτική, όπως έχουμε ξαναγράψει, για «επιφανειακή» επίδειξη στους…. «παραπάνω»,  ενεργειών και αποτελέσματος !!
Η είδηση έλεγε:  «Εξιχνιάστηκε κλοπή 400.000 ευρώ από οικία στη Ναύπακτο που έγινε την 16-3-2013. Δράστες είναι η οικιακή βοηθός του σπιτιού, ο σύζυγός της και τρία ακόμη άτομα Αλβανικής καταγωγής». Όμως, δεν διευκρίνιζε πως «τα ίδια άτομα ήταν τα πρώτα που είχαν συλληφθεί μετά το συμβάν και ότι αφέθησαν ελεύθερα με αποτέλεσμα να διαφύγουν στην Αλβανία και σήμερα να… αναζητούνται»! Το ότι… «εξιχνιάστηκε, η κλοπή» δεν «λέει τίποτα» ούτε στους παθόντες-θύματα της κλοπής, ούτε γενικά στους Ναυπάκτιους που νοιώθουν ανασφαλείς και ζουν με φοβία!..
Η τοπική Αστυνομία που «θριαμβολογεί» για το κατόρθωμά της, το ότι δηλαδή, μετά έξη μήνες(!) κατόρθωσε να «εξιχνιάσει» την υπόθεση της κλοπής, σήμερα βρίσκεται «υπόλογη» της διαφυγής των δραστών και θα έπρεπε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να έχει ήδη διατάξει Ε.Δ.Ε. εάν βέβαια ο υπουργός κ. Δένδιας και  ο Ναυπάκτιος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ενδιαφέρονται πράγματι για την «ουσία» και όχι για τις εντυπώσεις και την «επιφανειακή».. Προστασία του Πολίτη!.. Εκτός φυσικά και γίνεται κάποια προσπάθεια συγκάλυψης λόγω «γνωριμιών» (το έχουμε γράψει και αυτό) με την μέθοδο του… «αποπροσανατολισμού»!... Σ’ αυτή την περίπτωση θα πρέπει «εδώ και τώρα» το προϊστάμενο υπουργείο να μετονομαστεί από «Προστασίας του Πολίτη» σε…. «Προστασίας των… Προστατών» μας!
            Ένα άλλο κενό που υπάρχει στην προαναφερθείσα «είδηση» είναι το ότι : «δυο ακόμα άτομα αναζητούνται» χωρίς να αναφέρεται αν είναι γνωστά στην Αστυνομία! Μάλιστα, σε συνάντησή μας με την παθούσα της κλοπής, μάθαμε πως σε «τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ίδια, η άμεσα ενδιαφερόμενη, με τον Διοικητή του Α.Τ. Ναυπάκτου και σε σχετική ερώτησή της αν γνωρίζει τους δύο που… αναζητούνται (λές και τους υπόλοιπους τους έχει συλλάβει), πήρε την εξής απάντηση: Δεν μπορώ να πω τίποτα!... Αυτό είναι… απόρρητο»!..
            Μετά από όλα αυτά, σας παραπέμπουμε σε παλαιότερο αναδημοσίευμά μας από την εφημερίδα μας (νέο Άστρο  φ. 89 μηνός Μαΐου) με τίτλο «Κύριε Υπουργέ… Πρέπει να αισθάνεται ασφαλής  πολίτηςγια να μάθετε περισσότερα κα να δείτε ότι στη Ναύπακτο τίποτα δεν άλλαξε και μαζί με άλλα δημοσιεύματά μας το μόνο που καταφέραμε είναι «να γίνουμε εμείς οι κακοί» και κάποιοι(;) αστυνομικοί να ψάχνουν «τους αριθμούς των αυτοκινήτων» για να εντοπίσουν το… δικό μας !..
Επ’  αυτού θα επανέλθουμε!...

5 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να επισημάνω-διευκρινίσω, χωρίς να γνωρίζω τα στοιχεία της δικογραφίας αλλά την τακτική της προανάκρισης.
    Το γεγονός ότι εξιχνιάστηκε η κλοπή, το πιθανότερο, έχει να κάνει με την τεκμηρίωση των στοιχείων που βρέθηκαν και με την τεχνική επεξεργασία αυτών (άρση απορρήτου κ.λ.π.), ώστε να *δένουν* σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.
    Το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι αυτοί που συνελήφθησαν αρχικά αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν αποφασίζεται από την Αστυνομία αλλά από την Εισαγγελική Αρχή, η οποία αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που είχε μπροστά της τότε, εικάζω ότι δεν θα ήταν αρκετά ώστε να στηρίξει κατηγορίες σε πρόσωπα. Ουδείς μπορεί να αποδώσει κατηγορίες αν δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
    Αυτά για την διαδικασία, γιατί διακρίνω μία εμπάθεια για το το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, που μπορεί να οφείλεται σε άλλους προσωπικούς σας λόγους.
    Ζω σε αυτή τη πόλη και αισθάνομαι ασφαλής.
    Νίκος Κατσιγιάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχαμε και στην χθεσινή ανάρτηση (την πρώτη) εμπάθειες για το τοπικό Α.Τ.;.. Μάλλον εσείς κάτι έχετε με το Α.Τ. μιας και νοιώθετε ασφαλής, ενώ οι υπόλοιποι δημότες.....
      astronafpaktos-news

      Διαγραφή
  2. φιλε νικο, θα μπορουσαν ομως τοσο καιρο που αποδεδειγμενα βρισκονταν εδω οι υποπτοι, να γινουν ερευνες ,ανακρισεις κα
    εξι μηνες ειναι πολυ μεγαλο διαστημα για να καταληξει η αστυνομια οτι τελικα ...οι υποψιες επιβαβαιωθηκαν.εδω εξιχνιαζονται πολυ συντομα πολυ σοβαροτερα εγκληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο οτι καταλβα διαβαζοντας την ανακοινωση πιαστηκαν δυο κλεφτες κι αλλοι δυο αναζητουνται.τουλαχιστον απο το τροπο που ειναι γραμμενη.αν δεν συνεληφθη κανεις η ανακοινωση ειναι παραπλανητικη και καπου αλλου αποσκοπει.αυτο εννοει ο μιχαλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφου δεν επιασαν καποιον τι ηρθαν να μας πουν μετα απο 6 μηνες?χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή