Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου... Αναμένεται ένταση...."Φεστιβαλική"!


Την Τρίτη 27 Αυγούστου και ώρα 20.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενία συνέρχεται το δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας με τα παρακάτω 12 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
 
 
  1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχν.προγράμματος  έτους 2013. (Εισηγ.κ.Σταυρόπουλος)
  2. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών του Δήμου μας (παιδικοί σταθμοί).(Εισηγ.κ.Καρκατσούλης)
  3. Tροποποίηση της αρ.376/2012 τοπικής  κανονιστικής απόφασης Δ.Σ.  για την οργάνωση & τις προϋποθέσεις λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Ναυπάκτου. (Εισηγ.κ.Καρκατσούλης)
  4. Αίτηση για παράταση μίσθωσης του Δημοτικού κτιρίου Τ.Κ. Σίμου Δ.Ε. Πυλήνης.(Εισηγ.κ.Σταυρόπουλος).
  5. Δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του  πρώην Κοιν.Γραφείου  Παλαιοπύργου στο Νοσοκομείου Μεσολογγίου για την στέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Παλαιοπύργου.(Εισηγ. κ. Σταυρόπουλος)
  6. Επιλογή τρόπου εκτέλεσης έργων Τεχνικού Προγράμματος 2013. (Εισηγ.κ. Ζιαμπάρα)
  7. Έγκριση 3ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) – Μειωτικός του έργου «Αναπλάσεις Τ.Δ. Δήμου» της Δημοτικής Ενότητας Πυλήνης. (Εισηγ.κ. Ζιαμπάρα)
  8. Εισήγηση για απονομή τιμητικών πλακετών. (Εισηγ. κ. Ζιαμπάρα)
  9. Πραγματοποίηση ποδηλατικού  αγώνα “ΕvinosMtbike” 2013 – έγκριση δαπανών. (Εισηγ.κ.Σταυρόπουλος)
  10. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους (διπλοεγγραφές οίκοθεν Πυλλήνης, Ναυπάκτου, Αποδοτίας). (Εισηγ.κ.Σταυρόπουλος)
  11.  Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους (ΚΟΚ – Πρόστιμα τα οποία έχουν επιβληθεί σε οχήματα μεταβιβασμένα ή ενοικιασμένα). (Εισηγ.κ.Σταυρόπουλος)
  12. Συνδιοργάνωση της εκδήλωσης « Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού» στη Τ.Κ. Λυγιά με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου Λυγιά.  (Εισηγ.κ. Ζιαμπάρα)
 
 
Εκ πρώτης όψεως βέβαια, τα θέματα μπορούν να θεωρηθούν ως «θέματα ρουτίνας» εν τούτοις όμως, όπως ισχυρίζονταν απόψε άνθρωποι «αυτοδιοικητικοί» εντός και εκτός εδράνων και όλων των δημοτικών Παρατάξεων, τα τελευταίο θέμα (12ο) : Συνδιοργάνωση της εκδήλωσης « Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού» στη Τ.Κ. Λυγιά με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημ.Σχολείου Λυγιά..  αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεις και γι  αυτό άλλωστε τοποθετήθηκε τελευταίο προς συζήτηση, για να μην υπάρχει ακροατήριο και να έχουν αποσυρθεί αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι!!
Συγκεκριμένα έλεγαν ότι «Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Λυγιά» είναι ο κ. Κουφογιάννης ο οποίος, αν και «χωρίς ειδικότητα» έχει λάβει μέχρις στιγμής από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Μπουλέ τρεις (3) απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού 36.000ευρώ… Με τον κ. Κουφογιάννη λοιπόν, ο Δήμος Ναυπακτίας και ειδικά η Αντι… κυρία Ζιαμπάρα «συνδιοργανώνει».. Φεστιβάλ στην Πλατεία Πιά του Λυγιά στο οποίο θα συμμετάσχει το χορευτικό Βαφειάδη!..
Να θυμίσουμε πως στην Πλατεία Πιά οι όποιες εργασίες έχουν ολοκληρωθεί από πέρσι και από τους εργάτες του «Πράσινο Μπλέ» …. Και τώρα, πιστεύουν όλοι πως «ο κ. Μπουλές για… δικούς του λόγους, θα προβεί στα «εγκαίνια» της Πλατείας Πιά… με παράτες.. χορούς και συνδιοργανωτή τον κ. Κουφογιάννη»..  Και διερωτώνται: «Δεν θα ήταν καλλίτερα να ανακοινωθούν επίσημα τα εγκαίνια;» . Μάλιστα μερικοί  επεκτείνουν την ερώτηση: «Δεν έφταναν στον κ. Κουφογιάννη οι τρεις…  αναθέσεις»!...
Τελικά η συζήτηση στο  δ.σ. Ναυπακτίας του εν λόγω θέματος δείχνει να αναμένεται με ενδιαφέρον από αρκετούς δημ. Συμβούλους όλων των δημοτικών Παρατάξεων (και της πλειοψηφίας) και  μάλιστα μερικοί τόνιζαν πως «εκεί θα ακουστούν πολλά»  όσο και αν η Αντι… κα Ζιαμπάρα επιμένει το Φεστιβάλ αυτό «Να γίνει θεσμός με… παραδοσιακούς χορούς»!
 

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου