Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Beach volley:Ομόνοια Ναυπάκτου



 
Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε την καλοκαιρινή σεζόν η Ομόνοια Ναυπάκτου. Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Αυγούστου διοργάνωσε το τελευταίο τουρνουά beach volley για το φετινό καλοκαίρι, με τη συμμετοχή 13 ομάδων αποτελούμενων από τρία άτομα.
Ελαφρώς λιγότερες οι συμμετοχές από το αντίστοιχο περσινό τουρνουά, κάτι στο οποίο έπαιξε ρόλο το τετραήμερο του δεκαπενταύγουστου, αλλά με πολύ καλό επίπεδο από τους διαγωνιζόμενους. Όλες οι ομάδες είχαν την υποχρέωση στη σύνθεσή τους να έχουν τουλάχιστον ένα αγόρι και ένα κορίτσι.
 
Το κυρίως διαγωνιστικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Αυγούστου με τις καλύτερες έξι ομάδες να συνεχίζουν και την επόμενη ημέρα, μέρα των τελικών. Το πρωί της Κυριακής οι Κονίδας-Φουσέκη-Κόκκαλης απέκλεισαν εύκολα τους Μητρόπουλο-Γουγουσάκη-Παύλου και πήραν το τρίτο εισιτήριο για την τελική τετράδα. Την “παρέα” των ημιτελικών συμπλήρωσαν οι Σχίζα-Τσακανίκας-Θεοφάνης που σε ένα όμορφο παιχνίδι επικράτησαν με δυσκολία στο τάι μπρέικ των Ξάνθη-Γραββάνη-Τσούση. Ντόντης-Καννάς-Πατακοπούλου και Παπαχαραλαμπόπουλος-Μανούσος-Πατακοπούλου είχαν εξασφαλίσει από την προηγούμενη ημέρα τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά.
 
Στον πρώτο ημιτελικό οι Ντόντης-Καννάς-Πατακοπούλου Μοσχ. νίκησαν με συνοπτικές διαδικασίες τους Κονίδα-Φουσέκη-Κόκκαλη με 2-0 σετ (21-15 και 21-12). Συναρπαστικός ήταν όμως ο δεύτερος ημιτελικός. Οι Παπαχαραλαμπόπουλος-Μανούσος-Πατακοπούλου Μαρ. πήραν το πρώτο σετ με 21-17, οι Σχίζα-Τσακανίκας-Θεοφάνης ισοφάρισαν παίρνοντας το δεύτερο σετ με 24-22 για να επικρατήσουν δύσκολα οι πρώτοι με 15-11 στο τάι μπρέικ σε ένα σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
 
Στον μικρό τελικό οι ανατροπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι Κονίδας-Φουσέκη-Κόκκαλης πήραν το πρώτο σετ 21-16 κάνοντας ένα επιμέρους 6-1 από το ισόπαλο 15-15 όμως οι Σχίζα-Τσακανίκας-Θεοφάνης νίκησαν τον κακό τους εαυτό και τη κούραση και πήραν το δεύτερο σετ επίσης με 21-16 στέλνοντας ένα ακόμα παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Οι Κονίδας-Φουσέκη-Κόκκαλης φάνηκαν να ξεφεύγουν στο ξεκίνημα με 4-0 αλλά ήδη στη δεύτερη περιστροφή οι Σχίζα-Τσακανίκα-Θεοφάνης είχαν ισοφαρίσει σε 5-5. Οι πρώτοι κατάφεραν και πήραν διαφορά δύο πόντων στο 10-8 αλλά με ένα σερί 0-4 οι Σχίζα-Τσακανίκας-Θεοφάνης πήραν κεφάλι στο σκορ και κράτησαν τη διαφορά ως το τελικό 12-15 κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
 
Εξίσου συναρπαστικός ήταν ο μεγάλος τελικός. Ντόντης-Καννάς-Πατακοπούλου Μοσχ. πήραν εύκολα το πρώτο σετ με 21-16 όμως οι Παπαχαραλαμπόπουλος-Μανούσος-Πατακοπούλου Μαρ. ισοφάρισαν σε 1-1 κατακτώντας το δεύτερο σετ με 21-14. Το τάι μπρέικ ήταν οριακό από πλευράς σκορ ως και την τρίτη περιστροφή αλλά οι Ντόντης-Καννάς-Πατακοπούλου Μοσχ. με καλά περάσματα και εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη των αντιπάλων ξέφυγαν στο σκορ, πήραν το σετ με 15-9 και μαζί και την πρώτη θέση στο τουρνουά.
 
Αυτό ήταν το τελευταίο προγραμματισμένο τουρνουά beach volley για την Ομόνοια Ναυπάκτου, που το φετινό καλοκαίρι κατάφερε να φέρει στη πόλη πολλές και σε εξαιρετικό επίπεδο ομάδες. Ήδη η διοίκηση της ομάδας έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό της χειμερινής σεζόν, μεταφερόμενη πλέον στο κλειστό γυμναστήριο του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου. Έχει μάλιστα αποστείλει ήδη τη δήλωση συμμετοχής της τόσο στα πρωταθλήματα ανδρών-εφήβων-παίδων και παμπαίδων στο βόλεϊ όσο και στο πρωτάθλημα ανδρών στο μπάσκετ. Τη διαφορά τη νέα σεζόν θα κάνει η γυναικεία ομάδα βόλεϊ που είναι υπό σύσταση στην Ομόνοια, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε εκεί. Να σημειωθεί δε πως το ανδρικό τμήμα βόλεϊ είναι το μοναδικό τμήμα της Ναυπακτίας που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται σε Εθνική Κατηγορία και μάλιστα στην Β’ Εθνική κατηγορία της ΕΟΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου