Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Δεν μπορούσε να διαλέξει ανάμεσα στους.... εραστές της

Νέα αιματηρά επεισόδια στη Ν. Αφρική

Οταν έμαθαν πως η γυναίκα που είχαν ερωτευτεί τους απατούσε, δεν έδειξαν απλά απίστευτη ψυχραιμία. Της πρότειναν και την ιδανική λύση προκειμένου να την βγάλουν από τη δύσκολη θέση: θα την παντρεύονταν και οι δύο!
Η απίστευτη συμφωνία έγινε ανάμεσα σε δύο Κενυάτες και τη γυναίκα που διατηρούσε ταυτόχρονα σχέση και με τους δύο τους επί τέσσερα χρόνια. Οταν η απιστία της αποκαλύφθηκε, εκείνη τους είπε πως αδυνατεί να διαλέξει. Και έτσι κατέληξαν σε μία εξαιρετικά πολιτισμένη λύση.

Ο Σιλβέστερ Μουέντα και ο Ελία Κιμάνι υπέγραψαν συμβόλαιο για το γάμο, στο οποίο συμφωνούν να μένουν όλοι μαζί στο σπίτι της γυναίκας και να την βοηθήσουν στην ανατροφή των παιδιών που θα αποκτήσει, όποιος κι αν είναι ο πατέρας. Επειδή όμως σε μία τέτοια συμβίωση θα μπορούσαν να προκύψουν και προστριβές, οι δύο άνδρες δεσμεύθηκαν πως στο εξής δεν θα αισθάνονται απειλή ή ζήλια ο ένας για τον άλλο.
«Και οι δυο μας θα σεβόμαστε τη μέρα που θα προορίζεται για τον άλλο. Συμφωνούμε να αγαπούμε ο ένας τον άλλον και να ζούμε με αρμονία. Κανείς δεν μας ανάγκασε να προβούμε σε αυτήν τη συμφωνία», αναφέρει χαρακτηριστικά το συμβόλαιο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους δικηγόρους ο «γάμος» τους μπορεί να αναγνωριστεί και νομικά, αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι η πολυανδρία είναι μέρος της παράδοσης της χώρας. Η πολυγαμία είναι συνηθισμένη στην Κένυα, αλλά πάντα πρόκειται για άνδρα που έχει περισσότερες από μία συζύγους.
Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου