Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Διαψεύδει το "σεισμόσημο" ο υπουργός


Απάντηση έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στο ενδεχόμενο υποχρεωτικής ασφάλισης των ακινήτων έναντι του κινδύνου του σεισμού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε τα εξής: "Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή νέου φόρου ή αλλιώς σεισμόσημο, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση".

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως "είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν".

Παράλληλα διαβεβαίωσε πως "θα υπάρξει η ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες» και ότι «θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη".

Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, τονίζοντας ότι "είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου