Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ιερόθεος: "Επιστρέψτε τα λείψανα"

























Την επιστροφή των  λειψάνων του Αγίου Πολυκάρπου που εκλάπησαν χθες το βράδυ από την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα Ναυπακτίας ζητά με δήλωση του ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Το 500 ετών μοναδικό κειμήλιο - λείψανο της δεξιάς χειρός του Αγίου Πολυκάρπου που κοσμούσε την Ιερά Μονή έδινε την ευλογία του σε όλους τους πιστούς, αλλά και που θαυματουργούσε.

Ακόμη και οι Τούρκοι το σεβάστηκαν, όχι όμως και οι ιερόσυλοι κλέφτες.

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται  ότι όποιος γνωρίζει το οτιδήποτε που μπορεί να οδηγήσει στην ανεύρεση του λειψάνου να ειδοποιήσει την Αστυνομική αρχή ή την Ιερά Μητρόπολη. Μάλιστα ο ίδιος ο Μητροπολίτης κ.κ. Ιερόθεος σε δηλώσεις του, κάνει έκκληση σε αυτόν ή αυτούς που προέβησαν σʼαυτή την πράξη να αφήσουν το Ιερό λείψανο σε ασφαλές σημείο και να ειδοποιηθούν οι αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, η επιχρυσωμένη χείρα που περιέχει τα λείψανα του Αγίου, είναι ευτελούς αξίας, αλλά πολύ μεγάλης θρησκευτικής.

Από το μοναστήρι έχουν κλαπεί και τάματα και ο Μητροπολίτης κατά πληροφορίες θα προβεί σε δήλωση, ζητώντας μόνο την επιστροφή του λειψάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου